Stiv Ker se složio sa suspenzijom Grina: Pokušavam da pomognem tom čoveku

I on zna da mora da se promeni, kaže trener Golden stejta koji voli svog igrača

15.12.2023. 11:03
  • Podeli:
Stiv Ker-64a2ced741fc1.webp Foto: Profimedia

Slučaj Drejmonda Grina dobija svoju istinu. Igrač Golden stejta je, posle ponovljenih napada na igrače protivničkog tima tokom utakmice, dobio kaznu bez vremenskog ograničenja - suspendovan je na neograničeno vreme iz NBA lige

Ova sankcija na prvo slušanje zvučala je zastrašujuće treneru Stivu Keru... Međutim, posle dva dana i on je shvatio da je kazna takva da može više da pomogne njegovom igraču, nego što će odmoći timu. 

Ker je obrazložio zašto je promenio stav, ali je i istakao sve Grinove kvalitete i svest o tome da su mu reakcije pogrešne.

"Da, mislim da suspenzija ima smisla. Znaš, meni je ovo više od košarke. To je to je od pomoći Drejmondu, mislim da je ovo prilika da Drejmond napravi promenu u pristupu i životu. I to nije lako učiniti. To nije nešto što kažeš, "OK, odigraćemo pet utakmica i onda će biti zabavno". Liga je to uradila? Nakon pet utakmica posle incidenta sa Rudijem. Odgovor je pomoći Drejmondu, pružiti mu pomoć koja mu je potrebna i dati mu priliku da napravi promenu koja će pomoći i njemu i našem timu. To će mu pomoći za ceo život", rekao je Ker.

Trener Golden stejta je istakao kako to može da utiče na njega i biranim rečima objasnio da Drejmond u suštini nije loš momak.

"Ovde nije reč samo o ispadi na terenu. Ovo je o njegovom životu, ovo je o osobi u koju verujem, koju poznajem već deceniju. Drejmonda volim zbog njegove vernosti, predanosti, strasti, ljubavi prema saigračima, prijateljima, porodici. Pokušavam da pomognem tom čoveku. Jer osoba koja je uhvatila Rudija za vrat, gušila ga, osoba koja je divlje mahala i udarila Jusufa. Osoba koja je udarila Džordana prošle godine. To je osoba koja mora da se promeni i on to zna. O čemu zapravo pričamo? Pričamo o isključenjima zbog vikanja na sudiju ili bacanju lopte. Pogledajte šta se dogodilo prošle godine. Jasno je da mu je potrebna prilika da se promeni i to je ono za šta mu neodređena suspenzija pruža priliku", istakao je Stiv Ker.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()