Stojačić: Ostaće upamćeno da smo pobedili Amerikance

Svi ulažu mnogo, Amerikanci su došli sa NBA igračima, podseća Marko Ždero

06.06.2023. 14:36
  • Podeli:
Basket tim Srbije-647f277ad06fc.webp Foto: KSS

Basketaši Srbije su prvaci sveta. Iz Beča sa Svetskog prvenstva, gde su u finalu savladali selekciju SAD sa 21:19, sa zlatom oko vrata i po ko zna koji put pokazali koliko su moćni, jaki i uzemljeni momci. 

"Odigrali smo još jedan fenomenalan turnir, četvrta uzastopna zlatna medalja, bili smo pravi tim i zasluženo smo slavili", rekao je kapiten basket selekcije Srbije Dejan Majstorović posle osvajanja titule šampiona sveta. "Mislim da smo predstavljali zemlju na pravi način, na terenu i van terena. Ponosan sam na saigrače i stručni štab, ovo je možda bilo najjače prvenstvo do sada. Nadam se da se opet vidimo posle Evropskog prvenstva u septembru".

Majstoroviću je zlato u Beču peto svetsko sa basket selekcijom Srbije, a ukupno 12. medalja na velikim takmičenjima.

MVP šampionata Strahinja Stojačić rekao je da je bilo zadovoljstvo igrati pred punim tribinama srpskih navijača u Beču.

"Ostaće upamćeno da smo pobedili Amerikance u finalu i vratili posle 19:15 za njih. Najteži trenutak je ona lopta posle šuta Fredeta koja nije ušla, izgledalo je kao da je trajalo pet, šest sekundi  a bio je samo delić", istakao je Stojačić.

Selektor Marko Ždero, kome je ovo drugo trenersko zlato, rekao je da uspeh dodatno dobija na značaju jer je ovo bila i  borba za Olimpijske igre.

"Svi ulažu mnogo, Amerikanci su došli sa NBA igračima. U finalu smo pravili neke greške, ali momci ovakvog karaktera uspeli su da to prevaziđu i uzmu zlato. Ako ovako nastavimo mislim da ćemo skupiti poene da ne igramo kvalifikacije", istakao je selektor.

Na konferenciji za medije bila su i preostala dvojica članova šampionskog tima - Mihailo Vasić i Marko Branković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()