Stojko Vranković preuzeo odgovornost i podneo ostavku

Loš plasman košarkaške reprezentacije Hrvatske isprovocirao je ostavke, prvo najavio selektor, a potom je dao predsednika HKS

12.09.2022. 19:20
  • Podeli:
stojko vranković_šime zelić_pixsell.jpg Foto: Šime Zelić / Pixsell

Predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) Stojko Vranković podneo je ostavku, nakon što je selekcija te zemlje eliminisana u osmini finala Evropskog prvenstva od Finske.

"Nakon poslednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS. 

Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, ali u ovom trenutku ne nalazim rešenje koje bi unapredilo nastalu situaciju.

Želim da se zahvalim svim igračima na odzivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom štabu i medicinskom timu, a zahvaljujem se i svim ljudima u HKS koji su mi pružali podršku u poslednjih šest godina", poručio je nekadašnji košarkaš, dojučerašnji prvi čovek hrvatske košarke Stojko Vranković.

Posle poraza od Finske i selektor Damir Mulaomerović najavio je ostavku.

Hrvatska neće učestvovati na šampionatu sveta naredne godine, pošto je eliminisana u prvoj fazi kvalifikacija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()