Sudar dvojice Nikola u NBA ligi: Jokić sa penala presudio Joviću

Denveru je ovo peta uzastopna pobeda

01.03.2024. 10:24
  • Podeli:
Nikola Jokić i Nikola Jović AP PhotoDavid Zalubowski_tanjug-65e18cf419042.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Igrači Denver nagetsa savladali su Majami hit 103:97 u prvenstvenoj utakmici NBA lige i tako ubeležili petu uzastopnu pobedu, a srpski košarkaši Nikola Jokić i Nikola Jović pružili su odlične partije u međusobnom duelu.

Ušao je Denver u žestok raspored odmah posle Ol-star vikenda, utakmica protiv Hita je za tim iz Kolorada bila druga u manje od 24 sata, što je ostavilo traga na Jokića koji malo spustio gard i prekinuo seriju tripl-dabl učinka.

Denver je meč otvorio sa 9:0, prvu deonicu zatvorio sa +16, uz manje oscilacije je držao dvocifrenu razliku u većem delu meča, ali je u završnici, ipak, malo popustio šampion. Tako je Majami prišao na samo 99:97, ali je taj nalet odbijen u poslednjem trenutku pošto je na liniju bacanja bio poslat Nikola Jokić koji je imao mirnu ruku, pogodio oba bacanja, da bi Koldvel-Poup, opet sa istog mesta, stavio tačku na pitanje pobednika.

Ostavio je Nikola Jović solidan učinak protiv dvostrukog MVP-ja u nekoliko momenata u odbrani, pa je sa postignutih sedam poena na poluvremenu čak bio efikasniji od Jokića koji se mučio da dođe do koša. 

Jokić je postigao 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija u pobedi svog tima, dok je Nikola Jović meč završio sa sedam poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Porter sa 30 poena uz 11 skokova i tri asistencije, Koldvel-Poup se istakao sa 18 poena, Gordon je imao 16 poena i devet skokova, a Džamal Marej je zbog predostrožnosti proveo manje minuta na parketu, pa je meč završio sa šest poena.

U Majamiju, Adebajo je imao 22 poena, uz osam skokova i tri asistencije. Batler je ubacio 21 poen, Rozije 19, Martin je imao 13 poena, a Robinson 12. 

Denver je zabeležio peti uzastopni trijumf u NBA ligi, a Majami je porazom prekinuo seriju od pet pobeda zaredom.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()