Sujeta jača od interesa: Virtus otpustio Serđa Skariola?

Nesuglasice na relaciji vlasnik - trener datiraju još od prošle sezone

15.09.2023. 14:02
  • Podeli:
Serđo Skariolo-649844b467c33.webp Foto: Profimedia

Šok i neverica u timu Virtusa. Vlasnik kluba iz Bolonje je odlučio da, nekoliko nedelja pre početka Evrolige i Palakanestra, otpusti legendarnog trenera Serđa Skarila

Razlog za ovu odluku, kako navode izvori bliski klubu, leži u nedavnim izjavama španskog trenera u kojima je komentarisao domete kluba na osnovu sastava koji je okupljen. Nesuglasice na relaciji vlasnik - trener datiraju još od prošle sezone. 

Virtus nije dao zvaničnu vest, ali je izdao saopštenje ovim povodom: 

"Izjave trenera objavljene u štampi 13. septembra 2023., koje prate iste one objavljene na konferenciji za novinare na kraju sezone 27. juna 2023., nažalost potkopavaju spokoj i entuzijazam klupskom okruženju i ekipi koja se sprema da se suoči sa prvim obavezama u novoj sportskoj sezoni, sa ciljem postizanja značajnih rezultata kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu".

Reči španskog stručnjaka ne bole

S obzirom na to da je budžet Vitrusa skresan, sastav je promenjen, ali očekivanja su ostala ista kao i prošle sezone dok je ekipa bila mnogo jača. Iskusni trener, koji tokom cele svoje karijere drži do sebe i ima svoj stav, govorio je na osnovu raspoloživot rostera. 

"Imam mnogo energije i entuzijazma, nova sezona će biti zahtevna. Ima mnogo posla, ali ja vidim dobar stav i uopšte dobru volju. Tek kasnije ću moći da govorim o detaljima"

Ono što je trener video i javno rekao jeste da je "kvalitet napada oslabljen, ali da postoji jači potencijal u odbrani" 

"To će biti velika opklada za mnoge igrače, od kojih mnogi nisu imali ranije prioritetnu defanzivnu ulogu. Mnogi moraju da preuzmu korak napred u preuzimanju odgovornosti. Mnogo utakmica se igra i dobija u poslednjim četvrtinama, uz žestoku odbranu", rekao je Skariola. 

Odlazak Miloša Teodosića je bio tema

Skariolo se osvrnuo i na odlazak Miloša Teodosića

"Nećemo ga više imati Miloša da igra pik en rol, pa ćemo morati da tražimo dobre udarce na osnovu kolektivnih akcija i neko će morati da stvara ni iz čega. Španija je igrala veoma dobro kao tim, ali nam je nedostajao igrač da damo loptu u posedima gde je lopta "vruća". Ko bi to mogao da bude u ovom timu? Nisam takvog još identifikovao. Niko do sada nije bio takav, ali ne gubim nadu. Na igračima je da treniraju sa velikom ozbiljnošću i profesionalnošću, kao i uvek. Ove odluke su zasnovane na balansu raspoloživih sredstava. To je izabrana linija, moramo da se prilagodimo".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()