Šved zna razlog brutalnog napada na njega: Ti momci su se kladili

Ovo nije kraj moje igračke karijere, rekao je Šved koji je bio u publici na utakmici CSKA - Zenit

21.05.2023. 08:35
  • Podeli:
Alexei Shved foto Profimedia-6450eff7cd3e3.webp Foto: Profimedia

Poznati ruski košarkaš Aleksej Šved se uspešno oporavlja od brutalnog premlaćivanja koje je doživio početkom maja u Moskvi.

Tridesetčetverogodišnji bek CSKA je, posle poraza od Lokomotive Kuban (104:103) brutalno pretučen na ulici, zbog čega je završio u bolnici sa teškim povredama glave. Konačno je javnosti postao poznat razlog zbog kog su se petorica obrušila na njega jednog. 

Šved se nedavno pojavio na utakmici plej ofa VTB lige, kada je njegov CSKA savladao Zenit,  i tom prilikom se obratio medijima: 

"Pretrpio sam teške povrede, ali oporavak ide dobro. Imao sam kontuziju mozga, hematom, vazduh je ušao u frakturu lobanje, još ne čujem dobro na levo uho", ispričao je Šved, kog su iz bolnice otpustili 9. maja, osam dana nakon napada.

Službena istraga o napadu je u toku, a Šved je rekao kako zna razlog zbog kog je pretučen. On tvrdi da su ga napali ljudi koji su se kladili na CSKA i izgubili veliki novac zbog poraza.

"Ti momci su se kladili na našu pobedu i izgubili novac, a onda nezadovoljni naleteli na mene posle utakmice. Prvo su me vređali. Okružili su moju suprugu i mene, a potom ih je došlo još i bilo je nemoguće pobeći. Osetio sam udarce s leđa, po nogama i po glavi. Ničeg se više ne sećam dok nisam stigao u bolnicu", rekao je Šved, kome je inače konstatovana i retrogradna amnezija.

Dok su se ruski mediji bavili nagađanjima o nastavku ili kraju Švedove karijere, košarkaš CSKA je bio jasan na tu temu:

"Osećam se bolje, vratiću se da igram iduće sezone, neću zbog ovoga prekinuti karijeru", poručio je Šved, nekada jedan od najboljih košarkaša Evrope.

CSKA prvi put u historiji VTB lige nije ušao u finale, jer je u polufinalu poražen od Lokomotive i prvenstvo su završili na trećem mestu.  

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()