Tek treći Grizli koji je veliku čast zaslužio: Memfis povlači dres Marka Gasola

Dražen Petrović je bio prvi stranac u NBA ligi čiji je dres podignut pod svodove dvorane

05.04.2024. 14:52
  • Podeli:
Mark Gasol-660fec75d3a9d.webp Foto: Profimedia

Ogromna čast za čuvenog Španca. Memfis Grizlis će dres Marka Gasola, sa brojem 33 biće, povući iz upotrebe uoči utakmice protiv Filadelfije u noći između subote i nedelje, saopštio je NBA klub.

Gasol je dres Memfisa nosio od 2008. do 2019. godine i postaće tek treći igrač kluba čiji će se dres naći pod svodovima dvorane, nakon Zaka Rendolfa (50) i Tonija Alena (9).

Španski košarkaš je tek osmi Evropljanin koji je dobio ovo priznanje u NBA ligi.

Prvo su Nju Džersi Netsi povukli "trojku" Dražena Petrovića, zatim Sakramento broj 21 Vlada Divca i 16 Predraga Stojakovića, a potom Klivlend broj 11 Židrunasa Ilgauskasa.

San Antonio je povukao "devetku" Tonija Parkera, Dalas broj 41 Dirka Novickog, a povučen je i broj Markovog brata Paua u LA Lejkersima (16).

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()