Tenzije ne prestaju: Partizan poslao specijalan zahtev ABA ligi

Na Skupštini će se glasati o ulasku Dubaija u regionalno takmičenje

29.02.2024. 19:07
  • Podeli:
KK Igokea KK Partizan Photo_ Igokea m-tel_Marija Vuruna12-65c90f07cbedf.webp Foto: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Košarkaški klub Partizan poslao je dopis ABA ligi sa neobičnim zahtevom. Crno-beli insistiraju da se u dnevni red predstojeće skupštine uvrsti zahtev beogradskog kluba o izuzeću srpskih sudija na mečevima plej-ofa regionalnog takmičenja.

Naredna skupština ABA lige zakazana je za 12. mart i glavna tema sastanka trebalo bi da bude glasanje o ulasku Dubaija u regionalno takmičenje. Međutim, kako prenose brojni portali, rukovodstvo aktuelnog regionalnog šampiona poslalo je zahtev da se još jedna tačka nađe na dnevnom redu.

"Partizan predlaže da se na Skupštini, kao posebna tačka dnevnog reda, uvrsti da sudije u plej-ofu budu birane po nacionalnom ključu (da srpskim klubovima ne mogu da sude arbitri iz Srbije, hrvatskim klubovima sudije iz Hrvatske i tako dalje)", piše u dopisu crno-belih.

To u praksi znači da arbitri iz Srbije ne bi mogli da sude na mečevima plej-ofa koje igraju srpski klubovi (Partizan, Crvena zvezda, Mega, Borac Čačak i FMP). 

Na spisku od 57 arbitara nalazi se 15 srpskih sudija: Aleksandar Milojević, Dragan Matić, Duško Sedlar, Ilija Belošević, Ivan Stefanović, Marko Juras, Milivoje Jovčić, Miloš Hadžić, Radoš Arsenijević, Stefan Ćalić, Strahinja Dašić, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić, Vladimir Vesković i Vladimir Tomić.

Hrvatska je zastupljena sa 14 sudija, Slovenija sa 10, dok iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine dolazi po sedam arbitara. Severna Makedonija ima četiri arbitra koji dele pravdu u mečevima regionalne lige. Konačan rasplet ovog slučaja videće se 12. marta kada će definitivno biti poznato i da li će Dubai od naredne sezone biti član ABA lige.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()