Terens Vilijams osuđen na kaznu zatvora i milionsku odštetu

Bivši igrač Netsa, Bostona, Hjustona i Sakramenta bio je deo šire istrage u kojoj se tereti 18 NBA košarkaša

04.08.2023. 09:55
  • Podeli:
Terens Vilijams-64ccaecfa9acf.webp Foto: Profimedia

Nekada 11. pik na draftu mora u zatvor. Bivši NBA košarkaš Terens Vilijams dočekao je presudu za malverzacije sa zdravstvenim osiguranjem - 10 godina zatvora i nadoknada milionske odštete.

On je osuđen za šemu zdravstvenih prevara u vrednosti od 5 miliona dolara. Vilijams u tome nije bio sam. Radio je sve u saradnji sa zdravstvenim radnicima.

Njemu će biti oduzeto 650.000 dolara, dok će morati da plati i 2,5 miliona dolara na ime restitucije zbog prevare NBA plana zdravstvenih i socijalnih beneficija u periodu od 2017. do 2021. godine.

Tužilaštvo je otkrilo da je bivši košarkaš, nakon što je potrošio veliku zaradu iz svoje košarkaške karijere, regrutovao pojedince da obrađuju lažne fakture medicinskih profesionalaca sa ciljem prevare plana zdravstvenih beneficija dizajniranog za aktivne i bivše NBA igrače i njihove porodice.

Vilijams je u državama Kalifornija i Vašington sarađivao sa stomatologom i lekarima drugih specijalnosti kako bi ostvario profit kroz izmišljene zahteve za stomatološke i medicinske troškove.

Vilijams je priznao krivicu za zaveru i prevaru u oblasti zdravstvene zaštite, kao i za tešku krađu identiteta.

Njegov slučaj je bio deo šire istrage koja je dovela do krivičnih prijava protiv 18 bivših NBA igrača. Do sada je 13 njih priznalo krivicu, a neki su umesto zatvorske kazne dobili "odsluženje" ili uslovnu kaznu.

Tokom svoje igračke karijere on je nastupao za Nju Džerzi Netse, Boston, Hjuston i Sakramento, a karijeru je završio 2013. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()