Težak poraz Partizana: Francisko pogodio trojku sekund pre kraja

A sve je vodilo ka slavlju u "Štark areni"

08.02.2024. 22:49
  • Podeli:
Partizan Bajern-65c54134cbf07.webp Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

Partizan je upisao peti poraz u nizu i ovog puta je do toga došlo, samo, greškama celog tima. Ne može Bajern iz Minhena da se pohvali da je bio bolji od crno-belog tama u prepunoj "Štark areni", ali je na kraju trojkom Silvana Franciska, sekund pred kraj meča, slavio sa 78:79. 

Trener Partizana Željko Obradović uzeo je dva tajm-auta kako bi se dogovorili oko poslednjeg napada. Sve je išlo na Kevina Pantera, stigao je da šutira za tri i nije pogodio. Neverica na tribinama, na klupi i na terenu. 

Inače, Bajern nije bio u vođstvu od druge četvrtine, ni sam nije verovao da će da preokrene sekund pre kraja. 

Posle prve četvrtine Bajern je vodio 26:23, a početkom druge je imao maksimalnu prednost od sedam poena (30:23). Partizan je tada zaigrao mnogo bolje, preokrenuo rezultat i na poluvremenu vodio 45:41.

Sredinom treće deonice Partizan je prvi put stekao dvocifrenu prednost (57:47), ali se u poslednjih 10 minuta ušlo sa 63:59 za domaćina. 

Bajern je na 2,41 pre kraja stigao do izjednačenja - 72:72. U poslednjih 89 sekundi ušlo se rezultatom 76:72 za crno-bele, a na 50 sekundi pre kraja bilo je 78:76.

Bajern je imao napad, lopta je stigla do Franciska, niko ga nije faulirao, on je šutirao iz daljine, sa namerom da to budu poeni za pobedu i pogodio je, ispostavlja se za konačnih 78:79.

Francuz je odigrao odličan meč, sa 20 poena, od toga 19 u drugom poluvremenu i bio je najefikasniji u timu iz Minhena. Španac Serž Ibaka je dao 14. 

U Partizanu Kevin Panter postigao je 22, dok je Frenk Kaminski meč okočnao sa 14 poena i ovaj meč će pamiti po četiri vezane trojke, iz četiri pokušaja, u drugoj četvrtini.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()