Topić puni Zvezdinu kasu: Igrač plaća klubu više od pola

Topić je za prvi tim Crvene zvezde debitovao sa 16 godina

27.06.2024. 14:05
  • Podeli:
nikola topic  Dusan MilenkovicATAImages-667d53f93f173.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Košarkaški klub Crvena zvezda će finansijski  profitirati od odlaska Nikole Topića u NBA ligu.

Njega je prethodne noći sa 12. pozicije na draftu birala Oklahoma, gde će započeti svoj put u najjačoj ligi sveta. Najverovatnije tek od one tamo sezone, jer bi sledeću trebalo da propusti zbog povrede kolena.

Kako prenosi "Meridian Sport", Zvezda će od Topićevog odlaska, na ime obeštećenja, dobiti dva miliona evra.

Uslov je samo da Topić dobije garantovani ugovor od Oklahome, odnosno da ga ne odbije, jer je klub dužan da mu ponudi četvorogodišnji (2+1+1) s obzirom na visoku poziciju na draftu.

"Meridian" dodaje da  Oklahoma može ove sezone da izdvoji 850.000 dolara za obeštećenje inostranom klubu, te da će Nikola od svoje zarade doplatiti još 1.150.000 dolara.

Topić je za prvi tim Crvene zvezde debitovao sa 16 godina protiv Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()