U Partizanu nema mesta za mladog talenta: Karijeru nastavlja u SAD

Minute će potražiti na drugom mestu

29.12.2023. 11:18
  • Podeli:
Tan2023-12-1216093762_0 kk partizan danilo anđušić savo drezgić fofo vladimir šporčić-658e9ccfbac6c.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Mladi srpski košarkaš, 17. godišnji Savo Drezgić, novi je igrač DME Akademije iz Dejtona Biča na Floridi, objavila je agencija "Athlete+". 

Za perspektivnog talenta nema mesta zbog brojnih, iskusnijih igrača koji su pojačali crno-bele. U potrazi za minutima se odlučio za pomenutu ekipu gde će odigrati polusezonu, a nakon toga se vraća u Beograd.

"Velike vesti. Od Evrolige do Sjedinjenih Američkih Država. Savo Drezgić iz Partizana prelazi na Akademiju na Floridi. Ovaj hrabar potez nije samo velika promena u karijeri, već i vodič za druge mlade sportiste", stoji u saopštenju agencije "Athlete+".

Drezgić igra na poziciji plejmejkera i beka, a ove sezone je nastupio na tri utakmice u ABA ligi. U ta tri nastupa je proveo ukupno sedam minuta na parketu i postigo prosečno 1,3 poena. 

Prošao je sve mlađe kategorije Partizana, a za seniorski tim  je debitovao u Kupu Koraća prošle sezone na meču protiv Sparkata iz Subotice. Na debitantskoj utakmici je zabeležio dva poena. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()