U rukama španske legende: Evropska košarka dobila novog predsednika

Pre njega, nijedan Španac se nije našao na tako visokoj funkciji

20.05.2023. 13:54
  • Podeli:
fiba košarka shutterstock-6468b56ee4252.webp Foto: Shutterstock

Horhe Garbahosa izglasan je za novog predsednika evropskog odeljka FIBA.

Aktuelni prvi čovek košarkaškog saveza Španije je izglasan na mandat od četiri godine.

Garbahosa je komforno slavio na glasanju u Minhenu ispred Francuza Žan-Pjera Siutata, a u istom je učetvovalo 50 nacionalih saveza.

Pre njega, nijedan Španac se nije našao na tako visokoj funkciji, ali će za to morati da plati cenu i odrekne se mesta predsednika u španskom savezu u godini u kojoj obeležavaju vek postojanja.

Garbahosa je na to mesto stigao pre sedam godina i ponovo je izabran 2020. godine.

Pre 11 godina je okončao igračku karijeru, a tokom nje je igrao za Trevizo, Unikahu, Real, Himki, ali i Toronto Reptorse.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()