Ubacili im čak 108 poena: Hrvatska sa pola gasa srušila Sloveniju i Dončića

Fenomenalna partija hrvatskih košarkaša

02.07.2024. 22:30
  • Podeli:
hrvatska slovenija fiba-6684625058669.webp Foto: FIBA.basketball

Košarkaška reprezentacija Hrvatske savladala je Sloveniju predvođenu Lukom Dončićem u grupnoj fazi olimpijskog kvalifikacionog turnira u grčkom Pireju.

Hrvati su ovom pobedom udaljili Slovence od Pariza na zaista spektakularan način - 108:92.

U prvoj četvrtini uspeli su da ubace čak 31 poen Slovencima, a da su u trećoj išli do čak 39 poena. Nije ništa moglo da pomogne Slovencima danas.

Razlika se gotovo nije ni spuštala na jednocifrenu od momenta kada je otišla na dve cifre.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Goran Filipović sa 21 poenom uz 1/2 za dva i 6/7 za tri, dok je postigao i 1/2 sa linije penala, a uhvatio je i četiri skoka uz šest asistencija.

Pratio ga je Dario Šarić sa 19 poena, 10 skokova i 10 asistencija sa brutalnim tripl-dablom! A dvocifreni su bili i Ivica Zubac sa 18 poena, potom Danko Branković sa 15, Mario Hezonja sa 12, kao i košarkaš Partizana, Džejlin Smit sa 11.

Na drugoj strani, Luka Dončić je postigao 26 poena, a takođe je imao tripl-dabl sa još 11 skokova i 10 asistencija. Klemen Prepelič dao je 19 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()