Udar na Partizan i Zvezdu iz Hrvatske: Kad se dodvoravaju Evroligi ispadaju bombone iz usta

Haos u finalnoj seriji Košarkaške lige Srbije je izazvao brojne reakcije

07.06.2024. 20:14
  • Podeli:
Tan2024-06-0521412879_5 kk crvena zvezda kk partizan derbi kls marko djokovic-6660e30967414.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Košarkaši Crvene zvezde su podigli i treći trofej u sezoni pošto su službenim rezultatom 20:0 u drugoj finalnoj utakmici KLS Superlige Srbije savladali Partizan i praktično sa 2-0 završili seriju. 

Ipak, senku na košarku je bacio prekid o kome su pisali i mediji u regionu.

Veliku pažnju je privukao tekst na "Sportskim novostima" autora Tvrtka Puljića, u kome se spominje i odnos srpskih klubova sa Evroligom.

Prenosimo ga u celosti:

"Kad se treba dodvoriti Evroligi i od nje dobiti pozivnice za nastup iduće sezone u najelitnijem evropskom klupskom natjecanju, onda iz Zvezde i Partizana ispadaju bombone iz usta. Gura se u prvi plan poseta, ludi ugođaj koji stvaraju tribine, organizuju su Fajnal-forovi omogućuje Makabiju domaćinstvo u Beogradu, sređuje nastup Dubaija u ABA ligi, radi se sve što treba.

Onda Paulius Motiejunas, direktor Evrolige, za vreme F4 u Berlinu uvali zrno skepse oko toga hoće li dva beogradska evroligaša biti deo Evrolige - jer ABA nema s Evroligom nikakav ugovor - i nastane drama. Moteijunas je dodao pokoju i o netransparentnom finansiranju, ali i bolesnim odnosima između Zvezde i Partizana.

FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ ATA IMAGES

I svi se podignu na noge, Dejan Bodiroga smiruje tenzije, čelnici ) ABA lige plasiraju teze o tome kako su beogradski sigurni, dok se i dalje čeka odluka.

Kojoj neće pomoći događanja iz finala ABA lige u kojoj su se igrači međusobno potukli za vreme jutarnjeg treninga, pa su umesto sastanka uoči utakmice davali iskaze u policiji.Neće pomoći niti činjenica da se finale smejurije od onoga u što se pretvorilo srpsko prvenstvo - Zvezda i Partizan igrali tek od polufinala doigravanja - nije niti završilo.

Jednom rečju haos, nepostojanje institucija i nemogućnost organizacije, sve je to ambijent u kom se kupa srpska košarka.Kako se novi skandal dopao Evroligi, tek ćemo saznati. Košarka je tu davno prestala biti u prvom planu, samo je za nadati da oni kojima je istok uzor, neće takav ambijent pokušati preneti i na naše prostore.

Premda je pokušaja bilo, i za vreme poslednjeg hrvatskog finala. Kreće to s saopštenjima, pa se nastavi u nešto puno gore", piše u tekstu navedenog autora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()