Udarac za Sloveniju: Bez Jake Blažiča u bitku za Olimpijske igre

Njega muči povreda leđa

10.06.2024. 18:30
  • Podeli:
Jaka Blažič_Foto Reuters-64b3c5d71aa91.webp Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Slovenije će kvalifikacije za Olimpijske igre početi bez važnog igrača. U pitanju je Jaka Blažič.

Iskusni bek već neko vreme ima problema sa leđima i u dogovoru sa reprezentacijom i medicinskim stafom, odlučeno je da on propusti ovu akciju.

Pre nego što je doneta ova odluka, Blažič je bio nekoliko dana na poštedi. Međutim, kada se vratio u dvoranu opet je osetio bol. Kako do početka turnira u Pireju nije ostalo mnogo vremena i pripreme će biti veoma kratke, i pored velike želje nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, nije moguće da nastavi sa radom.

Na spiku selektora Aleksandra Sekulića su: Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Horvat, Tibor Mirtič, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Majk Tobi, Vlatko Čančar, Jan Špan i Luka Ščuka.

Podsećamo, Slovenci se za Olimpijske igre bore na turniru u Pireju, gde će u igrati u grupi sa Novim Zelandom i Hrvatskom, dok su u drugoj grupi: Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Pobednici grupa igraju za jednu olimpijsku vizu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()