Velika čast: Evroliga dala poverenje Bodirogi na još četiri godine

Ostaje na čelu elitnog takmičenja

04.07.2024. 13:52
  • Podeli:
dejan bodiroga - 18 nov 2022 - profimedia-65f1bfc373529.webp Foto: Profimedia

Na Generalnoj skupštini akcionara Evrolige održanoj danas, donete su ključne odluke koje će oblikovati budućnost evropske košarke.

Akcionari su jednoglasno potvrdili produženje mandata predsednika Evrolige, bivšem srpskom reprezentativcu i košarkaškoj legendi Dejanu Bodirogi, te izvršnog direktora, Pauliusa Motiejunasa, na period od četiri godine.

Usvojeni su pravilnici takmičenja za sezonu 2024/25, kao i liste učesnika za Evrolige i Evrokupa. Takođe, odobren je kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Skupština je odobrila finansijski izveštaj za sezonu 2023/24. Pored toga, usvojena su nova pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju koja će doprineti održivosti i transparentnosti takmičenja.

Direktor za suđenje, Daniel Herazuelo, podneo je izveštaj o sezoni 2023/24, koji je uključivao predložena poboljšanja u regrutaciji, edukaciji, nadzoru i tehnološkim protokolima za sudije.

Ove odluke naglašavaju posvećenost organizacije ka unapređenju kvaliteta takmičenja i osiguranju dugoročne stabilnosti i fer-pleja u evropskoj košarci.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()