Velika drama za plasman u finale: Partizan posle produžetka pobedio Dertonu

Partizan će sutra u borbi za titulu na turniru u Italiji igrati protiv pobednika meča Trapani - Golden Kings

07.09.2024. 21:42
  • Podeli:
kk partizan dertona - 7 sept 2024 -  Twitter KK Partizan Mozzart Bet-66dcaa9187961.webp Foto: Twitter/KK Partizan Mozzart Bet

Košarkaši Partizana pobedili su italijansku Dertonu rezultatom 96:94 posle produžetka (85:85) i plasirali se u finale pripremnog turnira u sicilijanskom gradu Trapaniju.

Partizan je na poluvremenu imao plus tri (44:41), sredinom treće deonice imao je i plus 14, a plus 10 (68:58) pred poslednju četvrtinu. Dertona je uspela da istopi prednost Partizana i tri ipo minuta pre kraja stgla na minus jedan (77:78). Minut i 16 sekundi pre kraja bilo je 82:82. 

Trojkom Frenka Nilikine 26 sekundi pre kraja Partizan je poveo 85:82. Iskusni 37-godišnji Kajl Vims je u poslednjem napadu Dertone iz drugog pokušaja pogodio trojku na tri desetinke pre kraja.

U produžetka nijedna ekipa nije uspela da stekne prednost veću od dva poena, a poenima Brendona Dejvisa Partizan je stigao do pobede. Dertona je imala dva šuta za pobedu, ali ih nije realizovala.

Centar Partizana Tajrik Džons je napustio meč u finišu regularnog toka zbog problema sa zadnjom ložom.

Partizan će sutra u finalu turnira igrati protiv pobednika meča Trapani (Italija) - Golden Kings (Japan).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()