Vembanjama piše istoriju kao ruki: Samo su dvojica upela šta i Francuz u zadnjih 40 godina

Njegova statistika se izjednačila sa davno ostvarenim učinkom

13.02.2024. 11:57
  • Podeli:
Viktor Vembanjama-6522750a729bc.webp Foto: AP Photo/Eric Gay/Tanjug

Viktor Vembanjama (20) u NBA ligi opravdava izbor za prvog pika na draftu 2023. Francusko čudo od momka, visoko 2.24, u pobedi San Antonija nad Torontom (122:99) učestvovao je sa istorijskim skorom.

Ruki u timu Grega Popovića postigao 27 poena (šut iz igre 10/14), imao 14 skokova, a tripl- dabl je zaokružio sa 10 blokada. Partiju za NBA anale kompletirao je sa pet asistencija i dve ukradene lopte. Podatak koji ostaje samo u statistici te utakmice jeste da je sve to postigao za svega 29 minuta. 

"Vembanjama je postao prvi igrač, posle više od tri godine, koji je do tripl-dabla došao sa 10 blokada i koji je imao 10 blokada na utakmici. Oboe kategorije je, zadnji put, pre Francuza postigao Klint Kapela za Atlantu protiv Minesote 22. januara 2021. Ovo je Vembiju drugi tripl - dabl u sezoni. Prvi je bio u januaru protiv Detroita, ali  tada bez blokade", raport je NBA lige.

Centri David Robinson i Hakim Oladžuvon, koji spadaju u najbolje u istoriji NBA lige, su do noćas bili jedini kojima je u zadnjih 40 godina uspelo da postignu 25/10/5/10 u NBA ligi. A sada je u tu elitu stigao i ruki. Pre Francuza samo su trojica rukija, u istoriji  NBA, ostvarili tripl-dabl sa blokadama: Robinson, Ralf Sampson i Mark Iton.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()