Vezenkov najbolji strelac Evrolige

Reprezentativac Bugarske je dobio nagradu "Alfonso Ford"

12.05.2023. 11:54
  • Podeli:
saša vezenkov profimedia-0753994804-63e791fda13e8.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Olimpijakosa Aleksandar Vezenkov osvojio je nagradu "Alfonso Ford" za najboljeg strelca u ovoj sezoni Evrolige, objavili su organizatori lige na zvaničnom sajtu.

Bugarski krilni centar je u regularnom delu Evrolige na 38 utakmica prosečno beležio 17 poena.

Ligaški deo sezone crveno-beli iz Pireja su završili na prvom mestu, dok su u četvrtfinalu plej-ofa sa 3-2 u pobedama eliminisali Fenerbahče i plasirali se na fajnal for Evrolige, gde će u polufinalu igrati sa Monakom.

Nagrade za najboljeg strelca Evrolige od 2005. godine nosi ime Alfonso Ford, po američkom košarkašu koji je dva puta bio najbolji strelac lige pre neko što je preminuo 2004. godine od leukemije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()