Vilijams Gos i Mateo o Partizanu, Evroligi i Ljulju: Zbližila nas je tuča na terenu

Srhio Ljulj je igrač za neisvesne završnice, tvrdi trener Real Madrida

06.07.2023. 13:21
  • Podeli:
Košarkaški Reala-646b17805cd7d.webp Foto: Reuters

Ni dva meseca posle osvajanja Evrolige, trener i igrači Real Madrida nisu u potpunosti obradili emocije koje im je doneo put do titule prvaka Evrope. Ćus Mateo, trener španskog tima koji ni sanjao nije ovakav uspeh kada je na klupi zamenio Pabla Lasa, i sada već bivši igrač tima iz Madrida, odnosno aktuelni košarkaš Olimpijakosa Najdžel Vilijams Gos osvrnuli su se, u podkastu Džoa Arlauckasa, na sva važna dešavanja od četvrtfinala i mečeva sa Partizanom, preko zadnjeg šuta Serhija Ljulja, do osvajanja titule. 

"Još ne mogu da verujem šta smo postigli. Cele godine sam govorio da je osvajanje Evrolige moj jedini cilj. To je nešto o čemu sam maštao i šta sam sanjao otkako sam došao u Evropu. Prva utakmica Evrolige koju sam video uživo bila je 2019. godine, finale između Real Madrida i Fenerbahčea. Igrala se u Beogradu, a ja sam bio igrač Partizana. U glavi mi je ostala slika šampiona koji uzima Kup. Sada je to moja realnost i osećaj je takav da rečima ne mogu da ga opišem", rekao je Najdžel Vilijams Gos.

Amerikanac se, i posle dva meseca, osvrnuo na drugi meč četvrtfinala plej-ofa koji je Real igrao u Madridu protiv Partizana. Utakmica sa koje je otišla ružna slika u svet: 

"Tuča i sve ono što se desilo na terenu, zapravo nas je zbližilo".

I trener Čus Mateo je izneo svoje viđenje tog nesportskog i vrlo teškog događaja: 

"Svi smo se osećali veoma loše. Postojala je frustracija. Gubili smo 0:2 kod kuće, igrali smo loše... Nije bila dobra reakcija i svi smo se izvinili zbog toga. Posle toga kao da smo se zbližili. Počeli smo više da se okupljamo, da se osećamo kao deo tima. Trgli smo se i počeli da mislimo: Hej, moramo da igramo košarku najbolje što možemo. I to se desilo u Beogradu. Mislim da su svi odigrali dobro, bila je to dobra timska igra. Ujedinili smo se u tom teškom trenutku".

Trener Real Madrida se setio i Ljuljovog šuta sa zvukom sirene, protiv Olimpijakosa u finalu Fjanal fora, odnosno poena koji su Špancima doneli titulu Evrolige: 

"Serhio nije postigao poen u finalu, ali svi znamo da je najbolji u teškim završnicama. Tako da uopšte nije bilo više važno da li je pre toga postigao neki poen ili nije. Kada smo se okupili na klupi pitao sam ga: 'Hej, Serhi, Serhi, jel ova situacija za tebe?'. Rekao je, bez razmišljanja: Za mene je. Dakle, nije bilo više pitanja kako dalje. Svi njegovi saigrači su znali da je to njegova lopta, da će je baciti. On je igrač za te akcije. Dobro se snalazi jer je to činio više puta u prošlosti. I opet je to uradio. Dopalo mi se da vidim fotografiju kadra, staviću je u ram i držaću je u svojoj kući na vidnom mestu. Bilo je neverovatno šta se dogodilo".

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()