Vlasnik Virtusa iskoristio promociju Bankija: Kritikovao Sakriolu, otkrio i istinu o Teodosiću

Španski trener sedeo na dve stolice i nije više želeo dvojicu igrača

18.09.2023. 14:00
  • Podeli:
Masimo Zaneti i Miloš Teodosić-65083b9b823a1.webp Foto: Profimedia

Većinski vlasnik Virtusa Masimo Zaneti nije raspoložen ovih dana, kao prethodne dve sezone. Italijan je pre dva dana, zbog komentara, otpustio slavnog trenera koji je ekipu iz Bolonje uveo u Evroligu Serđa Skariolu, a sada je prokomentarisao odluku najiskusnijeg plejmejkera u timu Miloša Teodosića da promeni sredinu. 

Sve se desilo na promociji novog trenera Virtusa Luke Bankija, čoveka koji je na Svetskom prevenstvu u Manili napravio sa selekcijom Letonije najprijatnije iznenađenje. I umesto da priča bude posvećena njemu, italijanski mediji tvrde da je Zaneti iskoristio priliku da kritikuje bivšeg trenera Skariolu.

"Smatram da je Skariolo odličan trener. Ja sam ga branio u nekim situacijama kada su ga kritikovali neki čelnici kluba. Međutim, svakoj vezi dođe kraj. Ne smemo da zaboravimo da je pregovarao sa Real Madridom i Torontom tokom prošle sezone iako je imao ugovor sa Virtusom", rekao je većinski vlasnik Virtusa.

Teodosić nije prihvatio ponudu Virtusa

Italijanski biznismen je istakao da Skariolo nije u svom timu želeo starije igrače kao što su Teodosić i Marko Belineli.

"Verujem da imamo zaista jak tim, jer ga je Skariolo izgradio sa našim sportskim direktorom Paolom Roncijem. Otišao je samo Teodosić. Imao sam odličan odnos sa Teodosićem. Međutim, ne smemo da zaboravimo da je Skariolo u oktobru prošle godine rekao da mu Teodosić i Belineli nisu potrebni, jer su po njegovom mišljenju prestari. Morali smo da se borimo za njih. Uspeli smo da produžimo ugovor sa Belinelijem, a Teodosić je imao problema sa povredama i nije prihvatio našu ponudu. Mislim da je napravio pravi potez da se vrati u Beograd. Međutim, ovaj tim je zaista jak iako je Teodosić otišao", rekao je Zaneti.

Teodosić je bio član Virtusa od 2019. godine, a pre nekoliko meseci potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Virtus je tim sa najvećim brojem navijača u Italiji. Skariolo je smatrao da smo mi drugorazredni klub, pošto je pregovarao sa Torontom i Realom. Ne možete da se odnosite prema ovog klub kao prema svakom drugom timu. Imamo drugi najveći budžet u Italiji, a mnogi smatraju da nemamo novca. Odluku o budžetu za ovu sezonu nametnula je Evroliga. To nije bila naša odluka", zaključio je Zaneti.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()