Vrtoglava cifra: Irving dobio novi ugovor sa Dalasom

U 20 utakmica s Dalasom prosečno je beležio 27 poena, pet skokova i šest asistencija za 38,2 minuta po utakmici

01.07.2023. 21:15
  • Podeli:
Kajri Irving-63e4a13cb1693.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Kajri Irving, jedna od najvećih zvezda NBA lige, i dalje ostaje u Dalasu s kojim je dogovorio trogodišnji ugovor vredan 126 miliona američkih dolara (115 miliona evra), prenose portali The Athletic i ESPN.

Dalas je Irvingov četvrti klub u NBA ligi. Igrao je za Klivlend Kavaljerse od 2011. do 2017., te Boston Seltikse od 2017. do 2019., zatim je bio član Bruklin Netsa od 2019. do 2023. godine.

Irving je dugo bio u nemilosti saveza i kluba jer je odbijao da se vakciniše protiv kovida-19 pa je propustio više od 50 utakmica s Bruklin Netsima jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa.

Pre dolaska u Dallas bio je suspendovan na nekoliko utakmica zbog promovisanja filma s antisemitskom tematikom, a takođe je zagovornik raznih teorija zavere, uključujući i verovanje da je Zemlja ravna ploča.

Irving je bio NBA prvak 2016. godine, a osam je puta biran u NBA Ol-Star tim. Takođe je i svetski prvak 2014. sa Sjedinjenim Državama te olimpijski prvak iz Rio de Žaneira.

U 20 utakmica s Dalasom prosečno je beležio 27 poena, pet skokova i šest asistencija za 38,2 minuta po utakmici.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()