Za rubriku verovali ili ne: Nakon 11 godina u inostranstvu, Lučić prvi put na terenu protiv Partizana

Sa crno-belima je osvojio 13 trofeja

08.02.2024. 13:33
  • Podeli:
Vladimir Lučić 09092022.jpg Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Košarkaši Partizana dočekuju od 20:30 časova u "Štark areni" ekipu Bajerna u meču 26. kola Evrolige, a pred domaću publiku će kao protivnik, prvi put nakon 11 godina, istrčati i srpski reprezentativac Vladimir Lučić, nekadašnji kapiten crno-belih.

Bilo je leto 2013. godine kada je Vladimir Lučić, kao najmlađi kapiten Partizana, nakon osvojenih titula, napustio Beograd i postao košarkaš Valensije. Jedanaest godina kasnije došao je trenutak da popularni "Luča" zaigra protiv crno-belih, klubu u kojem je proveo pet nezaboravnih godina i osvojio 13 trofeja.

Gostovanje Partizanu možda i najteže u Evropi

"Gostovanje Partizanu je jedno od najtežih, ako ne i najteže u Evropi. Posle poraza u derbiju, desila su im se dva neuspeha u duplom kolu Evrolige, a na kraju i iznenađenja od Splita. Ali, to je ekipa okružena navijačima koji su uvek dobro znali da prepoznaju kada je podrška najpotrebnija. Gledao sam pet-šest utakmica ove sezone u kojima se Partizan vraćao zahvaljujući neverovatnoj energiji koja je dolazila sa tribina i posle ogromnih minusa dolazio do pobeda. Posle poraza od Splita, biće nam još teže. Svestan sam i ja, kao i svi u klubu, da nije najzahvalniji trenutak da se ide Partizanu na noge. Mada, i oni se bore sa određenim problemima", rekao je Lučić za Meridijan sport.

Poraz od Splita tipičan nakon naporne evroligaške nedelje

"Bio sam deo te sredine i dobro znam da je derbi najvažnija utakmica u sezoni. Uvek menja tok. A Partizan je posle tog poraza od Zvezde ušao u tešku duplu nedelju, izgubio na gostovanjima i ekipa očigledno nije bila spremna da reaguje. Posebno bez nekih igrača koji su odmarali, što nesvesno dodatno opusti ekipu. Split je došao maksimalno rasterećeno, počeo dobro, poveo velikom razlikom, Partizanu je stao šut. Tipičan poraz posle duple nedelje, kada se nema pravi stav za utakmice koje su na papiru uvek obavezne da se dobiju", dodaje Lučić.

Partizan ima kvalitet, a ima i navijače koji umeju da prepoznaju trenutak

Crno-beli su za izdanje protiv Splita prvi put „nagrađeni” zvižducima, a nekadašnji kapiten Partizana istakao je da mu je taj detalj promakao, ali da je upoznat sa velikim očekivanjima domaće javnosti koja ne poznaje sredinu, već isključivo krajnosti - u sportskim neuspesima pretarano kudi, dok u uspesima ne uspeva da ostane mirna.

"Nisam to ispratio. Mnogo je ljudi koji imaju ogromna očekivanja, posebno sa povećanim budžetom, sa najboljim, ili jednim od najboljih trenera Evrope. Bili su na korak od fajnal-fora, samim tim je lestvica podignuta. A i naša javnost je poznata po tome da ne ume da se ponaša u sportskim neuspesima, niti da ostane mirna u uspesima. Ili su navijači previše raspoloženi, ili su krajnje negativni. Nema sredine, čak ni u podršci klubu. Ubeđen sam da će u četvrtak podrška biti i najveća do sada! Partizan ima kvalitet, a ima i navijače koji umeju da prepoznaju trenutak. To nema mnogo klubova u Evropi. Mada, ako ne bude išlo, možda osete i pritisak. Tu je naša šansa", prokomentarisao je Lučić.

Pobeda protiv Partizana kao trofej

"Ekipe doživljavaju pobede protiv Partizana kao trofej. Za svaki tim i za svakog igrača, dolazak u Beograd je događaj. Posebno s obzirom na to kako se prati navijanje, kako klub, u celom svetu kroz medije se priča o crno-belima i onda su ekipe maksimalno motivisane. Stvarno je dobiti Partizan u Areni postalo kao osvajanje trofeja za svaku ekipu. U takvoj sredini je ključ, kao što je bilo u moje vreme, dobijati derbije. Te utakmice menjaju raspoloženje ekipe, stručnog štaba, kompletne javnosti, navijača. Kup će zato biti mnogo važan", zaključio je Lučić.

Partizan se nalazi na 11. mestu na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i 13 poraza, dok je Bajern na 15. poziciji sa skorom 10/15.

Bajern je u osmom kolu Evrolige u novembru 2023. godine na svom terenu pobedio Partizan rezultatom 94:85.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()