Žan Pjer Siuta objavio kandidaturu za predsednika FIBA Evrope

'Kandidovao sam se, imam energiju i mislim da mogu da promenim stvari u Evropi', poručio predsednik francuskog košarkaškog saveza

27.02.2023. 13:12
  • Podeli:
Žan Pjer Siuta_Jean-Pierre Siutat_Foto Profimedia-63fc8ab1959fc.webp Foto: Profimedia

Predsednik Košarkaškog saveza Francuske (FFBB) Žan Pjer Siuta, objavio je danas kandidaturu za predsednika FIBA Evropa, koje je evropsko telo Međunarodne košarkaške federacije, prenosi Jurosport.

Siuta je najavio da će jedan od njegovih glavnih zadataka. ako bude izabran na čelo FIBA Evropa, biti smirivanje sukoba sa ECA, telom koje upravlja Evroligom i Evrokupom.

"Kandidovao sam se, imam energiju i mislim da mogu da promenim stvari u Evropi", rekao je Siuta za francuski sportski list Ekip. On je istakao da predugo traje sukob FIBA Evrope i ECA.

"Imamo veoma kvalitetna međunarodna i klupska takmičenja, ali ne možemo da se dogovorimo. Moramo da se okupimo zbog kalendara, poštovanja prema igračima, zbog sudija... Uložiću svu energiju u to", rekao je Siuta.

On je najavio da će, ako bude izabran za predsednika FIBA Evrope podneti ostavku na mesto predsednika FFBB" pre svetskog kongresa krajem avgusta 2023. godine. Siuta je na čelu FFBB od 2012. godine.

Izbori za predsednika FIBA Evrope biće održani ove godine. Na čelu FIBA Evrope se trenutno nalazi Turčin Turgaj Demirel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()