Zapišite u kalendar: Ovo je raspored basketaša Srbije na OI

OI u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta

17.06.2024. 13:01
  • Podeli:
KSS basketaši-647637f06ff1f.webp Foto: Košarkaški savez Srbije

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 počeće takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu 30. jula utakmicom protiv Sjedinjenih Američkih Država, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije (KSS).

"Sistem takmičenja je takav da ekipe nisu podeljene u grupe kao na evropskim i svetskim prvenstvima, već svaka od osam reprezentacija igra sa svakom. Dve prvoplasirane ekipe idu direktno u polufinale", navodi KSS.

U plej-inu, za plasman u polufinale boriće se treći protiv šestog i četvrti protiv petog, dok sedmoplasirana i osmoplasirana reprezentacija završavaju takmičenje.

Srbija će u prvom kolu na OI 30. jula od 22.35 časova igrati protiv SAD, a dan kasnije sa Kinom od 19.05 sati.

Basketaši Srbije će prvog avgusta odigrati dva meča i to protiv Holandije (10.05) i Francuske (22.35).

Srbija će dan kasnije od 19.05 časova igrati protiv Letonije, a od 22.05 sati sa Poljskom.

Protivnik Srbije u poslednjem kolu olimpijskog turnira, koje je na programu četvrtog avgusta, biće selekcija Litvanije od 18.35 časova.

Basketaši Srbije su na OI u Tokiju 2021. godine osvojili bronzanu medalju.

OI u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()