Živeo kralj: Lebron najbolji strelac NBA lige ikada

Ispisana je istorija

08.02.2023. 07:41
  • Podeli:
lebron james - reuters-63e3395f9d901.webp Foto: Reuters

Živeo kralj! Tako bi se ukratko moglo opisati ono što se dešavalo noćas u Los Anđelesu na utakmici između domaćih Lejkersa i Oklahome, na kojoj je ispisana istorija.

Naime, Lebron Džejms je opravdao svoj nadimak i postao živa legenda, postavši najbolji strelac najjače košarkaške lige na svetu, prestigavši na večnoj listi legendarnog Karima Abdula Džabara od pre 39 godina.

Susret Lejkersa i Oklahome je nakratko prekinut kod rezultata 99:104 u čast Lebrona koji je u tom trenutku na meču postigao 36 poena, koliko je bilo potrebno da obori rekord.

Abdul Džabar je igrajući za Milvoki Bukse i Los Anđeles Lejkerse postigao ukupno 38.387 poena tokom 20 godina duge karijere i 1.560 odigranih utakmica.

Džejms je pre sinoćne utakmice protiv Oklahoma Siti Tandera na kontu imao 38.352 poena iz 1.409 utakmica tokom 20 godina igranja na NBA parketima u dresovima Klivlenda, Majamija i Lejkersa, te mu je trebalo 35 poena da izjednači, odnosno 36 da obori rekord.

Lebron je tako postao rekorder i zlatnim slovima se upisao u istoriju najjače košarkaške lige. Posle tog koša Lebrona Džejmsa lista najboljih strelaca najjače lige na svetu izgledala je ovako:

Od danas će se odbrojavati na malo drugačiji način. Sve će se meriti po Lebronu Džejmsu. 

Vredi istaći da su i pored ovog rekorda Lejkersi poraženi rezultatom 133:130.  Pokvarila je Oklahoma žurku. Delimično. Nije dopustila Džejmsu da kompletira slavlje i svima da podjednako uživaju od početka do kraja.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()