Zvezda izjednačila finalnu seriju: Šampiona odlučuje majstorica

Ni ovog puta nije moglo bez prekida

20.06.2023. 21:14
  • Podeli:

Košarkaši Crvene zvezde su uspeli da izjednače skor sa Partizanom u finalnoj seriji ABA lige na 2:2 jer su slavili u četvrtom meču sa 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17). Šampion ABA lige biće poznat posle pete utakmice koja se igra u četvrtak od 20 časova u "Štark areni", pred navijačima crno-belog tima.

Utakmica je počela prepuna naboja podstaknutog tenzijom sa prethodnog susreta kada je publika izgubila kontrolu u ponašanju i trajala je više od dva sata. Na početku ljuti su, zbog svega od nedelje, bili Panter i Naneli, koji nisu hteli da se pozdrave sa protivničkim igračima. 

Iako je domaćin kažnjen sa zatvaranjem sedenja oko terena, dvorana "Aleksandar Nikolić" bila je puna i navijači su bodrili crveno-bele sve vreme meča. A igrači Zvezde su na njihovim krilima veći deo vremena diktirali tempo igre. 

Igrači Partizana su bolje otvorili utakmicu i nakon prvih pet minuta došli do vođstva 12:6. Nakon toga usledila je serija Crvene zvezde 14:1 i preokret u rezultatu.

Domaći su zaigrali agresivnije u odbrani i uspeli da nateraju Partizan na čak četiri izgubljene lopte tokom dva minuta igre.

Igra do kraja meča na terenu je podbacila, ni blizu finalnih dometa evropskih timova. Malo poena, mnogo promašaja... 

Partizan je najbliži bio preokretu u 37. minutu kada je Egzum pogodio trojku za 59:54. 

Posle toga bilo prekida zbog sudijskih provera, Martin je dobio tehničku reakcije prema Madaru zbog čega je morao da napusti utakmicu jer je skupio pet ličnih... 

Posle te "pauze", u kojoj navijači nema koga nisu vređali, Zvezda je ušla u seriju od 9:0 i otišla na +14 - 68:54 - 40 sekunde pre kraja meča. Kampaco je dao poslednju tojku u toj seriji i dvorana je "proključala". 

I nije moglo ni ovog puta bez prekida. Sudija Saša Pukl je posle tajm auta Željko Obradovića, 37 sekundi pre kraja, tražio od zapisničkog stola da se neko ko sedi pored koša udalji iz dvorane. Reagovao je i tim menadžer Zvezde Nebojša Ilić. Prekid je potrajao minut, dva. 

Avramović je zakucao u sledećem napadu i upisao dvocifren učinak, a Crvena zvezda je pustila vreme da isteče.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Fakundo Kampaco sa 19 poena, četiri asistencije i četiri skoka, dok je Ognjen Dobrić dodao 14 poena uz sedam skokova.

U poraženoj ekipi istakao se Dante Egzum sa sedam poena i sedam skokova.
 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()