Zvezda nesalomiva u Nišu: Prvi pehar u sezoni stigao na Mali Kalemegdan

Tim Duška Ivanovića je u finalu nadigrao Megu

18.02.2023. 23:01
  • Podeli:
Luka Mitrović-63f14da8a821d.webp Foto: Dimitrije Nikolić/Tanjug

U tri dana ostvarene su tri pobede što je bilo dovoljno za osvajanja titule. Košarkaši Crvene zvezde odbranili su pehar Kupa Radivoja Koraća i još jednu "Žućkovu levicu" doneli na Mali Kalemegdan. 

Tim Duška Ivanovića je na parketu dvorane "Čair" prvo savladao Borac, potom slavio posle preokreta protiv Partizana, da bi u finalu bio ubedljivo bolji od Mege - 96:79 (22:23, 29:21, 27:22, 18:14). Ovo je treći put u nizu, deveti ukupno, da su crveno-beli osvojio nacionalni Kup. 

Ognjen Dobrić postigao je 24 poena, Nemanja Nedović 20, Filip Petrušev 15, a Luka Mitrović 14 poena.

Luka Vildoza ubacio je "samo" šest, a Fakundo Kampaco dva poena.

Kod Mege Malkolm Kazalon postigao je 15, Danko Branković 14, a Aleksa Uskoković 13 poena.

Sve je počelo u duhu finalne utakmice - borbeno, sa ravnopravnim odnosom snaga. Međutim trajalo je samo deset minuta. 

Mega se držala u prvoj četvrtini dobrim šutem sa distance, predvođena raspoloženim Dankom Brankovićem. Poenima sa linije slobodnih bacanja su na prvi dvominutni odmor otišli sa poenom prednosti - 22:23. 

Do promene igre je došlo ulaskom Nemanje Nedovića na parket. Ne samo što je bek Crvene zvezde dao nekoliko trojki, nego je ubrzana igra i motivisana ekipa. Mega se na drugoj strani nije adaptirala na promenu ritma i nije uspevala da odgvori na agresivniju igru protivnika. Samim tim je i rezultatska razlika postajala sve veća. 

Do kraja meča nije se mnogo toga menjalo. Zvezda je opravdala ulogu favorita i na kraju zasluženo slavila. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()