Zvezda produžila igrača na neviđeno: Tompkins na Malom Kalemegdanu do kraja sezone

Poslednji angažman imao je u ruskom Zenitu

06.03.2024. 17:36
  • Podeli:
Trej Tompkins i Janis Sferopulos TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ-65e8609a395ff.webp Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Košarkaški klub Crvena zvezda je rešila da produži saradnju sa američkim košarkašem Trej Tompkinskom do kraja sezone, prenosi Sportklub.

“Trej je u poslednjoj fazi rehabilitacije, idemo dan po dan. Počeo je individualno da vežba neke pokrete. Druga faza biće da trenira jače, takođe individualno. Posle toga ćemo ga priključiti timu, a posle toga, treniraće i pet na pet, posle čega će biti spreman za utakmice. To je proces, ne znamo koliko će dugo trajati. Očekujemo da će se uskoro vratiti”, rekao je trener Sferopulos i potvrdio da je sa Tompkinsom produžen ugovor do kraja sezone.

Tompkinsu u četvrtak 07. marta ističe jednomesečni ugovor. Uprkos tome što još nije odigrao ni minut u crveno-belom dresu, a neće ga biti u timu ni za meč sa Monakom zbog problema sa kolenom, Zvezda je rešila da produži saradnju i to do kraja sezone, jer u klubu veruju da će krilni centar biti spreman barem za završnicu ABA lige.

Trej Tompkins je zvanično postao košarkaš Crvene zvezde 7. februara, pošto je sa srpskim evroligašem potpisao kratkoročni ugovor, iako je postojala bojazan da nije zdrav jer je duži period imao problem sa povredom. 

Crveno-beli su na društvenim mrežama otkrili da se radi o ugovoru na mesec dana u tom trenutku.

"Američki krilni centar Trej Tompkins novi je član Crvene zvezde. Bivši osvajač Evrolige potpisao je u sredu kratkoročni ugovor na mesec dana sa opcijom produženja. Donosi ogromno iskustvo i kvalitet na poziciji “četiri” koja je deficitarna. Trej Dobro došao", naveo je klub u saopštenju 07. februara kada je ozvaničio saradnju. 

Sada mu je dat dodatni period da se spremi. Tompkins ima veliko iskustvo igranja u Evroligi, nastupao je sedam godina za Real Madrid i sa njima osvojio titulu prvaka Evrope, pre boravka u Španiji je bio deo Los Anđeles Klipersa i Nižnjeg, dok je njegov poslednji angažman bio u ruskom Zenitu.  

Zanimljivo je da je Tompkins bio prvi igrač Evrolige koji je dobio pozitivan test na virus korona u martu 2020. godine, posle čega je sezona zaustavljena, a na kraju i prekinuta.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()