Zvezda protutnjala kroz Novo Mesto: Krka lak zalogaj za crveno-bele

Pobedom u Sloveniji izabranici Joanisa Sferopulosa sačuvali prvo mesto na tabeli regionalne llige

27.11.2023. 18:49
  • Podeli:
kk crvena zvezda - kk krka, 27 nov 2023, ABA liga - foto Krka Drago Perko kosarka-si-6564ca8a62812.webp Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras ekipu Krke rezultatom 90:67 u utakmici 9. kola ABA regionalne lige.

Na samom početku gosti su napravili seriju od 11:0 koja je odredila tok susreta. Do kraja prve četvrtine Zvezda je samo održavala prednost. U drugoj deonici "crveno-beli" su preko tranzicije samo povećavali prednost, koja je u jednom momentu iznosila i plus 19.

U drugom poluvremenu preko reketa gosti su došli do prednosti od 25 poena. Krka je pokušala u poslednjoj deonici da smanji zaostatak, spustili su razliku na 13 poena. Zvezda je uspela da odbije nalet preko raspoloženog Bolomboja, kao i Tobija. 

Stregar je bio najraspoloženiji u slovenačkom timu ali to nije bilo dovoljno, pa je Zvezda upisala novu pobedu u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majk Tobi sa 16 poena i tri skoka, dok je Džoel Bolomboj dodao 13 poena uz šest skokova. Domaćim tim je predvodio Leon Stergar sa 15 poena i dve asistencije.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()