Zvezda se ne zaustavlja: Novi transfer na Malom Kalemegdanu

Ovo je drugo pojačanje crveno-belih u jednom danu

14.07.2023. 20:50
  • Podeli:
KK CZV-64b1985ff29c8.webp Foto: KK Crvena Zvezda

Doskorašnji centar Olimpijakosa Džoel Bolomboj je novo pojačanje KK Crvena zvezda, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

Bolomboj je drugo pojačanje Zvezde u jednom danu, jer je pre nekoliko sati i Majk Tobi zvanično postao igrač crveno-belih. Visok je 203 centimetra i igra na poziciji četiri i pet.

Tatar po majci, po ocu momak koji vuče poreklo iz Konga, poslednju sezonu odigrao je u Pireju, a pre toga četiri sezone proveo u moskovskom CSKA.

Kao mladić je pohađao koledž Veber Stejt, nakon kojeg je kao 52. pik na NBA draftu 2016. izabran od strane Jute. Nosio je i dres Milvokija pored dve ekipe u NBA G ligi. Nije se mnogo naigrao u najjačoj ligi sveta pošto je sakupio ukupno 20 utakmica.

Interesantno, Bolomboj je rođen u Donjecku, ali je i pored poziva Ukrajine odlučio da brani boje reprezentacije Rusije. U prošloj evroligaškoj sezoni na 35 mečeva je ubacivao 3,8 poena i hvatao 3 lopte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()