Zvezdini juniori pobedom započeli turnir: Naredni rival milanska Olimpija

U grupi A su još Olimpija iz Milana i NGT tim Beograd.

01.03.2024. 12:59
  • Podeli:
Andrej Kostić KK Crvena zvezda-65e1b2ea9b7f3.webp Foto: KK Crvena zvezda

Kvalifikacioni Evroligin Adidas "Next Generation" turnir za juniore se po 13. put održava u Beogradu, a na otvaranju takmičenja su mladi košarkaši Crvene zvezde savladali Makabi rezultatom 82:71.

Crveno-beli su uspeli da se nametnu kao favorit od samog starta, došli do velike prednosti, pa su već prvu četvrtinu završili rezultatom 29:11. Razliku su držali tokom utakmice, a izraelski predstavnik je krajem meča uspeo tek toliko da malo da ublaži poraz.

"Dobar način da počnemo turnir. Mnogo nam znači pobeda. Čeka nas još jedna utakmica i želimo i da pobedimo. Sjajno iskustvo, da vidim ljude u dvorani u mom gradu," istakao je igrač Andrej Kostić nakon meča.

Trener juniora Zvezde Branko Jorović je izneo kako je video utakmicu.

"Prva utakmica na turniru je uvek teška za igrače. Bili smo spremni od prve minute, kontrolisali smo meč 40 minuta. Moji igrači su pružili dobru energiju i minute. Nekim momentima nisam bio zadovoljan, koncentracija je bila na niskom nivou i pokušaćemo da ispravimo to. Čestitke igračima, nadam se da će nastaviti da daju cele sebe i na narednim utakmicama" objasnio je Jorović, a potom dodao: 

"Mislim da je dobro za igrače da vide da mogu da budu bolji u svim aspektima igre, pa ćemo probati da budemo bolji na meču uveče", zaključio je Jorović.

U redovima Crvene zvezde istakli su se Andrej Kostić sa 18 poena i osam skokova, Petar Radović dodao 18 poena i četiri asistencije, Dušan Erić je ubacio 10 poena uz devet skokova i pet asistencija, što mu je donelo indeks korisnosti 22. Dvocifreni su bili i Stefan Marjanović sa 10, odnosno Damjan Spasojević sa 11 poena.

Izraelski tim prevodio je Segi Guds sa 17 poena kao i Omer Majer  sa 13 poena, šest skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte, te indeksom 24. Oren Sahar i Sedži Guds su bili dvocifreni sa 13, odnosno 17 poena.

Juniori "crveno-belih" danas od 17 časova igraju meč drugog kola na turniru protiv vršnjaka iz milanske Olimpije.

Pored Crvene zvezde i Makabija, u grupi A su još Olimpija iz Milana i NGT tim Beograd (tim oformljen od talentovanih igrača iz timova koji se nisu plasirali).

U grupi B će se takmičiti Partizan, Barselona, Hapoel Jehuda Tel Aviv i Mega.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()