Košarkašice Srbije ubedljive protiv Kine u poslednjem pripremnom meču pred EP

Srbija se nalazi u Grupi D Evropskog prvenstva u Ljubljani, gde će igrati sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom.

12.06.2023. 18:55
  • Podeli:
ženska košarkaška reprezentacija srbije twiter @KSSrbije-64874daed0c89.webp Foto: Twitter@KSSrbije

Košarkašice Srbije pobedile su danas u Beogradu selekciju Kine sa 86:55 (24:11, 23:15, 19:17, 20:12), u poslednjem pripremnom meču pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Najefikasnije u selekciji Srbije bile su Ivon Anderson i Jovana Nogić sa po 16 poena, dok je Maša Janković ubacila 12. Na drugoj strani kod Kine Jang Šuju je postigla 16, a Vang Siju 13 poena.

"Većim delom utakmice protiv Kine odradile smo stvari koje smo zamislili. Opet, treba reći da Kina je sada igrala bez bar pet najboljih košarkašica. Neke su u WNBA, neke nisu tu na ovoj njihovoj turneji po Evropi. Ali hajde da kažem, ovom poslednjom probom sam zadovoljna", istakla je selektorka Srbije Marina Maljković nakon meča.

Srbija se nalazi u Grupi D Evropskog prvenstva u Ljubljani, gde će igrati sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom.

Prvi meč na programu je u četvrtak kada će od 15 časova srpske košarkašice igrati protiv Turske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()