Mark Markez odustao od Velike nagrade Nemačke

Iako je dobio dozvolu lekara da nastupi na današnjoj trci, povukao se

18.06.2023. 14:09
  • Podeli:
Mark Markez_Tanjug-1664009968671.webp Foto: Tanjug

Vozač Repsol Honde Španac Mark Markez povukao se zbog povrede sa Velike nagrade Nemačke, koja će danas u okviru Moto GP šampionata biti vožena na stazi Sahsering.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu takmičenja se navodi da Markez ima frakturu desnog palca zbog čega je odustao od trke iako je dobio dozvolu lekara da nastupi na VN Nemačke.

Španac je tokom celog vikenda imao nekoliko padova, a poslednji na jutrošnjem zagrevanju i to u sedmoj krivini.

U saopštenju se navodi da se očekuje da će Markez biti spreman za narednu trku koja će biti održana u Holandiji.

Španac se trenutno nalazi na 18. mestu u generalnom plasmanu vozača sa 15 bodova.

Markez je u karijeri osvojio osam titula u Moto GP šampionatu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()