Marka: Srbija je zbog Jokića i Đokovića postala broj jedan u svetu sporta

Jokić je dva puta bio proglašen za MVP regularnog dela sezone, a Đoković je jedini teniser u istoriji ovog sporta koji je osvojio 23. grend slem trofeja

14.06.2023. 12:35
  • Podeli:
Prodimedia 0783044256   0783141221 nikola jokic novak djokovic-648997f3473dc.webp Foto: Profimedia

Teniser Novak Đoković i košarkaš Denvera Nikola Jokić napravili su za samo dva dana od Srbije najjaču sportsku naciju na svetu, prenosi španski sportski list Marka.

Đoković je pre tri dana osvojio titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6, 6:3, 7:5. Srpski teniser je ovim trijumfom stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri.

Jokić je juče sa ekipom Denvera osvojio šampionski prsten u NBA ligi. Denver je u petom meču finala plej-ofa NBA pobedio Majami rezultatom 94:89 i serijom 4:1 stigao do šampionskog trofeja.

Marka podseća da su i Jokić i Đoković rođeni u bivšoj Jugoslaviji.

"Obojica su rođeni u zemlji koja se raspala usled političkih nemira, ali dve velike zvezde sa Balkana uspele su da dostignu najviši nivo u svojim sportovima", navodi španski list.

Jokić je proglašen za MVP finalne serije NBA lige.

"Denver nikada ranije u svojoj 46 godina dugoj istoriji nije osvojio titulu u NBA. Jokić je juče bio prorok koji je ovom timu doneo trofej Larija O'Brajena", ističe se u tekstu.

Jokić je dva puta bio proglašen za MVP regularnog dela sezone, a ove godine je završio na drugom mestu iza košarkaša Filadelfije Džoela Embida

"Jokić je sezone postavio rekord po broju tripl-dablova u plej-ofu, dok je u finalu bio najbolji strelac, asistent i skakač svog tima, što se takođe prvi put dogodilo. Denver je u pet mečeva bio bolji od Majamija, a sve je kulminiralo juče u Bol areni. I dok je Jokić najbolji košarkaš današnjice. Đoković je već dugo predmet rasprava o najboljem teniseru svih vremena", dodaje španski list.

Đoković je jedini teniser u istoriji ovog sporta koji je osvojio 23. grend slem trofeja, a pretekao je svoje najveće rivale Rafaela Nadala (22) i Rodžera Federera (20).

"Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom, bez obzira prema poslednjem popisu ima 6.690.887 stanovnika. Dvojica su njenim stanovnicima pružila najveće zadovoljstvo, koje nikada nije bilo zaleženo u istoriji Srbije. Mali broj zemalja na svetu ima privilegiju da ima ovako velike sportiste", zaključuje se u tekstu Marke.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()