Petrović za 'Niski start': Preković donela dobru odluku, ali je to veoma loše za srpski karate

Jovana Preković je nakon osvojenih zlatnih medalja na svim najvećim takmičenjima u karateu, u 26. godini odlučila da se povuče i prestane sa borbama.

14.11.2022. 15:25
  • Podeli:

Gošća „Niskog starta“ bila je Tanja Petrović, jedna od najboljih karatistkinja sveta koja je sa domaćinima emisije razgovarala o Jovani Preković, olimpijskoj šampionki u karateu koja je odlučila da prestane da se takmiči. 

Jovana Preković je nakon osvojenih zlatnih medalja na svim najvećim takmičenjima u karateu, u 26. godini odlučila da se povuče i prestane sa borbama. 

„Neće se više takmičiti, ali će moći da potraži jednu novu Jovanu, onu koja je promašila sve osim cilja, jedan život. Jovana je samo ostala bez onog dela sebe koji je osvajao zlatne medalje, ali sada će otkriti sebe. Mislim da je teško doneti takvu odluku, treba joj pružiti sad podršku i da nađe novi kolosek i da deli svoje znanje sa drugima. Zato smatram da je dobra odluka, ali smo ostali bez čoveka koji je uvek mogao da bude prvi kad hoće“, objašnjava Petrović i dodaje: 

„Karate nije na programu Olimpijskih igara u Parizu, bili smo jednokratno na takmičenju, znali smo da posle Japana nema učešća. Jovana je dokačila zvezde i bila je zlatna na Olimpijskim igrama, nije isto sad vratiti se na svetska i evropska takmičenja. Tačno je i da Savez nije dorastao takmičarima kao što je Jovana Preković, a treći faktor je da je ona propustila jedan deo života zbog medalja i da to sada treba da nađe“, istakla je Tanja Petrović. 

Naša slavna karatistkinja istakla je i da su se svi nadali da će karate ostati na programu na Olimpijskim igrama i da je odlazak Jovane Preković u takmičarsku penziju veliki udarac za karate svet u Srbiji.

„Veliki je problem selektora ženskog karatea, moraju da se dese promene, da Savez reaguje. Ostali smo bez perjanice, a nemamo podmladak.  Sa Svetskog prvenstva mlađih kategorija vratili smo se bez ijedne medalje, nije to dobra perspektiva“, objašnjava ona. 

Žele li deca da treniraju karate? 

Kako motivisati mlade ljude da se takmiče profesionalno na vrhunskom nivou?

Šta je još Tanja Petrović rekla domaćinima emisije Ani Strizić, Vladimiru Đorđeviću i Denisu Huseinbegoviću pogledajte u video snimku.

Prethodne emisije "Niskog starta" možete pogledati na ovom linku. 

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati putem MTS-a (na poziciji 125), Orion Telekom-a (na poziciji 11),  BeotelNet-a (na poziciji 9), Supernove (na poziciji 25), YettelHipernet TV platforme (na poziciji 19), Sat Cable (na poziciji 47), KBC NET-a (na poziciji 11) i NEXT-a (na poziciji 24).  

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MTEL-a (na poziciji 22), BlicNET-a (na poziciji 19), Elta Kabel-a (na poziciji 15), Telrad-a (na poziciji 19), HomeTV – Eroneta (na poziciji 11), MAX TV-a (na poziciji 21), WIRAC-a (na poziciji 22), KALDERA KDS-a (na poziciji 15), MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), TERC KTV-a (na poziciji 130), MEDIASKY-a (na poziciji 25).  

Takođe, gledaoci u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini mogu gledati program UNA TV putem UNA - SMART TV APP.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()