Raduj se, Srbijo: Aleksandra Perišić se bori za medalju u Parizu

Srpkinja se plasirala u polufinale

09.08.2024. 16:08
  • Podeli:
aleksandra perisic ok srbije-66b6226dc3abe.webp Foto: X/@OKSrbije

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić plasirala se u polufinale Olimpijskih igara, pošto je u četvrtini finala porazila Sasikarn Tongčan sa Tajlanda sa 2-0, po rundama 5:3, 4:2.

Povela je Perišić nakon čelindža trenera i pregledanja snimka. Udarac u glavu je bio validan. Prvu rundu je osvojila Aleksandra rezultatom 5:3.

Druga runda je prilično izjednačena, obe takmičarke su jako fokusirane i oprezne. Prvih 40 sekundi borbe prošlo je bez ikakve akcije. Tajlanđanka je izašla izvan oktagona i Aleksandra je dobila poen.

Tada je primila Perišićeva udarac po trupu i gubi 2:1. Na samom kraju runde Tajlanđanka je napustila oktagon i tako izgubila poen. Poslednja dva poena je Perišićeva osvojila tako što je nogom ostvarila kontakt sa trupom i tako eliminisala protivnicu na samo par sekundi do kraja.

Finalni rezultat druge runde je 4:2, a konačni rezultat u rundama je 2:0 za Srpkinju.

Aleksandra će se u polufinalu boriti protiv Đie Song iz Kine od 16:37.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()