Amerikanka Fokner ubedljivo do zlata, naša Jelena daleko od pobednice: Erić zauzela 66. mesto na OI

Naša biciklistkinja je trku završila za četiri sata, 10 minuta i 47 sekundi

04.08.2024. 20:08
  • Podeli:
oi 2024, jelena erić, 4 avg 2024 - profimedia-0895935966-66afc10a49f4d.webp Foto: Profimedia

Srpska biciklistkinja Jelena Erić završila je na 66. mestu učešće u drumskoj trci na 158 kilometara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Erićeva je trku završila za četiri sata, 10 minuta i 47 sekundi, izuzetno daleko od vrha karavana i borbe za viši plasman.

Konkretno, pobednica Kristen Fokner je bila brža za čak 11 minuta i 24 sekunde. Amerikanka je jedina ostvarila vreme ispod četiri sata - 3:59.23.

                                                          Jelena Erić vozi kraj bazilike Sakr ker na Monmartru

Srebro je pripalo Holanđanki Marijen Fos, dok je bronzana Belgijanka Lote Kopecki, uz 58 sekundi zaostatka za Fokner. Identično vreme je imala i Mađarica Blanka Vaš.

Inače, trku je završilo 78 takmičarki. Njih 14 nije uspelo da dođe do cilja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()