Ana Bjelica: Uradili smo nešto što niko nije pre nas

Odbojkašice Srbije ušle su u istoriji kao prvi tim koji je titulu osvojio sa maksimalnih 12 pobeda i samo pet izgubljenih setova

17.10.2022. 08:50
  • Podeli:
Odbojkašice-1665989423409.webp Foto: Tara Radovanović / Tanjug

"Na prvenstvu smo dobile svih 12 mečeva, većinu rezultatom 3:0 i pokazale smo dominaciju i timski duh. To je ono što nas krasi od početka", izjavila je srpska odbojkašica Ana Bjelica nakon osvojene druge uzastopne zlatne medalje na šampionatu sveta u Poljskoj i Holandiji.

Srbija je u finalu ubedljivo savladala Brazil 3:0.

"Odbranili smo svetsko zlato na način na koji to niko nikada nije uradio. Velika je ovo stvar za nas. Sjajnih pet meseci smo provele zajedno, bilo je naporno, ali se na kraju isplatilo", rekla je Bjelica Tanjugu.

Iskreno, od početka sam bila optimistična, pogotovo posle Svetske lige gde smo odigrali dobro i gde smo se svi uklopili. Posle toga nam se pridružila i Tijana Bošković i sve je onda izgledalo fantastično. Opet na pripremnom turniru pre prvenstva smo izgubile od Italije i Turske, to jednostavno nije bila neka realna slika, znale smo da imamo prostora za napredak i tako se ispostavilo na kraju", istakla je Bjelica.

Srpske odbojkašice ušle su u istoriji kao prvi tim koji je titulu osvojio sa maksimalnih 12 pobeda i samo pet izgubljenih setova, a pridružile su se selekcijama Japana, Kine i Rusije koje su po dva puta uzastopno bile najbolje na planetarnom šampionatu.

Tri puta uzastopno zlato je osvajala jedino selekcija Sovjetskog saveza.

"Protiv Bugarske na početku, potom Sjedinjenih Američkih Država i onda Poljske. Ne kažu džabe da je četvrtfinale najteža utakmica na prvenstvu", zaključila je Bjelica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()