Angelina Topić: Ovo je moj najveći uspeh, jedva čekam Olimpijske igre

Novi izazov pred srpskom atletičarkom

13.06.2024. 17:00
  • Podeli:
Angelina Topic AntonioAhel Ata-666b05deac8c4.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Prezadovoljna sam i presrećna zbog rezultata. Ovo je moj najveći uspeh do sada i velika odskočna daska za dalji napredak i postizanje još boljih rezultata, izjavila je srpska atletičarka Angelina Topić po dolasku u Beogradu posle osvajanja srebrne medalje u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu.

"Hvala celom mom timu sa mojim trenerom Dragutinom Topićem, naravno mojim ocem. Želim da čestitam timu na odličnim rezultatima", izjavila je Topić novinarima po dolasku u Beograd.

Ona je istakla da je sve što zna naučila od oca Dragutina Topića.

"On mi je najveći uzor u sportu i životu. Nešto posebno pred finale? Samo da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je ovog puta bio dovoljan za drugo mesto", navela je srpska atletičarka.

PROFIMEDIA

Angelina Topić je osvojila srebro na EP, pošto je preskočila 1,97 metara. Ona je bila neuspešna na 2,01 metra.

"Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Možda te noći nisu bili neki uslovi savršeni za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja. Srećna sam što sam prema mojim standardima ostvarila sjajan rezultat", istakla je srpska atletičarka.

Angelina Topić će učestvovati na Olimpijskim igrama, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

"To je ogromna stvar, veliki je uspeh plasirati se na OI, sa 18 godina, srećna sam što mogu da se nazovem olimpijcem. Jedva čekam da vidim kako to izgleda. Nadam se prolasku u finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo", zaključila je Topić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()