Apsolutna dominacija Ferstapena u Japanu: Red Bul zapalio stazu "Suzuka"

Prvu priliku da dođe do trećeg šampionskog trofeja Maks će imati za dve nedelje u Kataru.

24.09.2023. 10:06
  • Podeli:
Tan2023-09-2409171691_3 maks ferštapen formula 1 F1 foto Toshifumi KitamuraPool via AP-650fed9794574.webp Foto: Tanjug/Toshifumi Kitamura/Pool via AP

Vozač Red Bula Maks Ferstapen zabeležio je pobedu na trci za Veliku nagradu Japana, čime je obezbedio titulu svom timu u konkurenciji konstruktora.

Holanđanin je na poznatoj stazi "Suzuka" na dominantan način upisao 13. pobedu ove sezone, ukupno 48. u karijeri.

Njegov trijumf značio je da Red Bul može da slavi jer je postao šampion među konstruktorima drugu godinu zaredom.

Ferstapen je blizu odbrane titule u konkurenciji vozača, pošto je njegova prednost u odnosu na timskog kolegu Serhija Peresa sada 177 bodova, a do kraja sezone na raspolaganju je još 180.

Prvu priliku da dođe do trećeg šampionskog trofeja Maks će imati za dve nedelje u Kataru.

Bila je ovo odlična trka i za Meklaren, čiji su se vozači našli na podijumu. Lando Noris (+19,387) je bio drugi, dok je na trećem mestu završio Oskar Pjastri (+36,496), koji je tako došao do prvog podijuma u karijeri.

Četvrti je bio Šarl Lekler u Ferariju, a iza njega je završio vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Posle njih su kroz cilj prošli Karlos Sainc (Ferari), Džordž Rasel (Mercedes), Fernando Alonso (Astpn Martin), Esteban Okon (Alpin) i Pjer Gasli (Alpin).

Naredna trka Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Katara na stazi "Losail" 7. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()