Barna na Svetskom prvenstvu premašio očekivanja: Na kraju oborio i državni rekord

Plasirao se na OI, bio šesti i nadmašio Milorada Čavića, sada je u novom finalu

16.02.2024. 14:15
  • Podeli:
Andrej Barna-65cf5dbdc94e2.webp Foto: AP Photo/Lee Jin-man/Tanjug

Srpski plivač Andrej Barna napravio je još jedan uspeh na Svetskom prvenstvu u Dohi. Samo dan posle osvajanja šestog mesta u ukupnom plasmanu na 100 m kraul (48.02) uspeo da u kvalifikacijama na 50 m slobodnim stilom obori državni rekord (22,05) i kao 15. ode u polufinale. 

Barna je u četvrtak u finalu pružio maksimum i ostvario najbolji rezultat od srpskih sprinetera u ovoj disciplini. Nadmašio je i legendarnog Milorada Čavića, koji je na SP u Barseloni 2003. bio osmi. Jedino nije uspeo da nadmaši lični i državni rekord (47,94). Ipak, rezultat od 48,02 sekunde je jedan od najboljih u karijeri i ohrabruje pred Evropsko prvenstvo koje se u junu pliva u Beogradu i Olimpijske igre u Parizu

Barna je vodio i štafetu 4x100 m kraul do sedmog mesta na svetu i olimpijske vize.

Zlatnu medalju na 50 m kraul je osvojio svetski rekorder Kinez Žanke Pan (47,53), srebro je pripalo Italijanu Alesandru Miresiu (47,72), a bronza Mađaru Nandoru Nemetu (47,78).

Barnu u nedelju ujutru, od 8:09, očekuju još kvalifikacije u štafetu 4x100 m mešovito. U kvartetu su osim njega i Velimir Stjepanović (leđno), Đurđe Matić (delfin) i Uroš Živanović (prsno).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()