Besplatni kurs samoodbrane za sve dame u organizaciji najvećih tekvondo šampionki

Kurs samoodbrane za žene će trajati dve nedelje - od 17. juna do 1. jula

Autor: Promo
31.05.2024. 13:26
  • Podeli:

Ukazujući na zabrinjavajuću statistiku da je svaka treća žena u Srbiji izložena nekom obliku fizičkog nasilja, a da svaka četvrta doživi pretnju nasiljem, najtrofejniji tekvondo klub "Galeb" održao je prvi u nizu besplatni kurs samoodbrane za dame i najavio besplatnu obuku koja će trajati od 17. juna do 1. jula.

Kurs samoodbrane su vodile naše najveće tekvondo šampionke Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Nadica Božanić, Vanja Stanković, Nađa Savković i Andrea Bokan predvođene trenerima Milanom Milovanovićem i Urošem Todorovićem. Tokom dvočasovnog treninga, polaznice su imale priliku da se upoznaju sa osnovnim tehnikama samoodbrane, da unaprede svoje fizičke veštine i ojačaju samopouzdanje - ključni faktor u pružanju otpora prema napadaču. Osim prilike da steknu praktične veštine i čuju inspirativne priče naših šampionki, dobile su brojne korisne savete. 

Milica Mandić istakla je važnost ovakvih kurseva za osnaživanje žena i podizanje nivoa svesti o ličnoj bezbednosti. „Samoodbrana je ključna za svaku ženu. Kroz ovakve treninge, žene mogu da steknu neophodne veštine i samopouzdanje kako bi se zaštitile u opasnim situacijama,“ rekla je dvostruka olimpijska šampionka. 

Tijana Bogdanović koja je takođe za Srbiju odnela dva olimpijska odličja, dodala je: „Oduševljena sam odzivom i energijom svih prisutnih. Naš cilj je da svaka žena koja prisustvuje ovakvim događajima ode sa osećajem sigurnosti i sposobnosti da se zaštiti.“ 

Svetska prvakinja Vanja Stanković je takođe podelila svoje mišljenje: „Statistika nasilja nad ženama u Srbiji je alarmantna. Svaka treća žena biva izložena fizičkom nasilju, dok svaka druga doživi neki oblik psihičkog nasilja. Ovakvi kursevi su naš način da doprinesemo promeni i zaštiti naših sugrađanki.“ 

Događaj je imao za cilj ne samo da poduči žene osnovnim tehnikama samoodbrane, već i da ih motiviše da se aktivno bave sportom i unaprede svoje fizičko i mentalno zdravlje. Učesnice su nakon kursa imale priliku za druženje i fotografisanje sa šampionkama, što je dodatno doprinelo pozitivnoj atmosferi. 

Ovaj događaj je samo prvi u nizu aktivnosti kojima tekvondo klub "Galeb" nastoji da promoviše sport i osnaži žene i decu kroz edukaciju i fizičku aktivnost.

Ovim događajem najavljujemo besplatni kurs samoodbrane za žene koji će trajati dve nedelje, od 17. juna do 1. jula, a podsećamo i na besplatni mesec treniranja tekvondoa namenjen svim zainteresovanim mališanima koji će trajati od 17. juna do 12. jula. Treninzi će se se odvijati dva puta nedeljno tokom navedenog perioda. Treninzi za decu će se odvijati dva puta nedeljno, pružajući im priliku da se upoznaju sa osnovama tekvondoa i otkriju zašto je ovaj sport najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji.

Najava narednog događaja

Provera motoričkih sposobnosti dece koja žele da se bave sportom i usmeravanje ka sportu ka kome imaju najviše afiniteta

Vreme: nedelja 9. jun 2024. od 10 do 11 sati

Lokacija: Sala tekvondo kluba „Galeb“ (Ul. Višnjička 49c)

Provera motoričkih sposobnosti dece koja žele da se bave tekvondoom je prvi korak ka besplatnim treninzima u periodu od 17. juna do 12. jula, a za koje je neophodno da se prijavite putem broja telefona 061/2222-772 ili slanjem poruku na galebtkd@gmail.com. Osim provere fizičkih predispozicija, procenjivaće se koji mališani imaju najviše afiniteta
za tekvondo.

Nakon testiranja, mališani koji zadovoljavaju kriterijume, od 17. juna počinju sa besplatnim treninzima što će biti odlična prilika da iskuse tekvondo, upoznaju se sa trenerima i vršnjacima i osete sjajnu energiju tekvondo kluba „Galeb“. Verujemo da će uživati u svakom trenutku provedenom na treninzima i da će tekvondo postati važan deo njihovog života.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za učenje i unapređenje svojih veština.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()