Bibić posle prolaska kroz cilj: Imao sam rekord u nogama

Jako sam zadovoljan što sam u Beogradu, rekao je drugoplasirani Al Gazari

26.11.2023. 12:08
  • Podeli:
Elzan Bibić-656327182608c.webp Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Elzan Bibić je umalo srušio nacionalni rekord na Beogradskom polumaratonu. Od postavljenog cilja su ga delile tri sekunde, ali je kroz cilj na Terazijama prošao prvi i to je dovoljno za ovaj nastup u kom je konkurencija bila veoma jaka. 

"Mogu reći da je ovo moj prvi ozbiljniji polumaraton u ovako dobroj konkurenciji. Staza je bila zahtevna, dobro sam se snašao, držao sam se oko rekorda staze. Državni rekord za nijansu nije bio tu, imao sam ga u nogama. Tempirao sam tako da je vreme bilo oko 62 minuta i 10 sekundi. Očekivano jaka konkurencija, publika je bila na visokom nivou. Sve pohvale za organizaciju i nadam se da se vidimo sledeće godine", rekao je srpski maratonac, a prenosi "Telegraf".

Srpski atletičar dodaje da mu hladnoća nije smetala.

"Očekivao sam dosta hladnije vreme, ali subjektivan osećaj je da nije bilo previše hladno, idealno za polumaraton".

Govorio je Bibić i šta ga motiviše za obaranje rekorda:

"Motiviše me što se tiče dugih staza su treninzi, s ozbirom na to da sam trenutno u aerobnoj pripremi, zato sam istrčao ovaj polumaraton. Dobri treninzi i želja za rezultatima donose ove državne rekorde. Nadam se da ću to da popravljam, kako svoje rekorde, tako i ove starije".

Bogradskim maratonom su bili zadovoljni i trkači iz inostranstva.

"Osećam se jako dobro. Sve je prošlo dobro, dosta sam se pripremao. Bilo je dosta atletičara iz Srbije, tako da sam jako srećan. Jako sam zadovoljan što sam u Beogradu, srećan sam što sam bio ovde", rekao je na španskom jeziku drugoplasirani Muhamed Al Gazari.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()