Bogat utorak na OI: Srpski košarkaši i odbojkašice za polufinale, gledamo i atletiku, kajak i rvanje

Naše uzdanice Ivana Španović i Milica Gardašević izaći će na zaletište u kvalifikacijama u skoku udalj

06.08.2024. 07:00
  • Podeli:
oi 2024, muška košarkaška reprezentacija srbije, košarkaši srbije, 3 avg 2024 - foto Reuters-66b1226c4e5a8.webp Foto: Reuters

"Bogati" utorak, odnosno 11. dan takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, mogao bi da nam donese mnogo razloga za zadovoljstvo (mada, i za nezadovoljstvo - ali nadamo se ipak ovo prvo), jer ćemo danas biti u prilici da navijamo za pregršt predstavnika Srbije u pet sportova - u kajaku, atletici, rvanju, košarci i odbojci.

Iako će za sve naše predstavnike njihovi nastupi praktično biti na "sve ili ništa", mora se reći da su od početka OI pa do sada najdalje stigli košarkaši i odbojkašice, koji će igrati za prolazak u polufinale.

No, krenimo redom - reprezentativci Srbije u kajaku (Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov) nastupiće od 9.30 časova u kvalifikacijama kategorije četvorosed (K4) na 500 metara.

Kajakašice Srbije (Anastazija Bajuk, Dunja Stanojev, Milica Novaković i Marija Dostanić) nastupiće od 10 časova u kvalifikacijama četvorosed (K4) na 500 metara.

Takmičenje u rvanju počinje od 11.00 časova, ali je meč našeg Mihaila Kadžaje deveti na programu. On će nastupiti u osmini finala u kategoriji do 97 kilograma grčko-rimskim stilom u borbi protiv Gabra Muhameda iz Egipta.

Atletičarke Ivana Španović i Milica Gardašević nastupiće od 11.15 časova u kvalifikacijama u disciplini skok udalj.

Nadmetanja kajakaša u dvosedu (K2) na 500 metara počinju u 11.30 časova, a Srbija će u tim kvalifikacijama imati dve posade. Takmičari u četiri kvalifikacione grupe boriće se za prva dva mesta, koja obezbeđuju direktan plasman u polufinale, dok će ostali ići u repesaž, odnosno četvrtfinale. Naši Strahinja Dragosavljević i Marko Novaković veslaće u trećoj, a njihove reprezentativne kolege Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov u četvrtoj kvalifikacionoj grupi.

Košarkaši Srbije igraće od 14.30 časova četvrtfinale protiv Australije, a odbojkašice Srbije igraće od 21 čas četvrtfinale protiv Italije.

Cup tree provided by Sofascore

Dan će zatvoriti naše odbojkašice, koje se u četvrtfinalu od 21 čas sastaju sa Italijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()