Borba naših devojaka nije izostala: Srbija nakon velike drame poražena od Amerike

Težak poraz našeg tima u Parizu

31.07.2024. 19:15
  • Podeli:
srbija odbojkasice reuters-66aa5afdc35f1.webp Foto: Reuters

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je selekcije Amerike sa 3:2 u setovima (17:25, 20:25, 25:20, 25:14, 15:17).

Amerikanke su silovito krenule u meč, diktirale su tempo i brzo došle do prednosti od 6:2. Međutim, sa druge strane imaju najbolju odbojkašicu sveta. Odlični servisi Tijane Bošković doneli su velike probleme prijemu Amerike i oslobodile su naše odbojkašice. 

Međutim, naše protivnice su nastavile da igraju sjajno, građenje napada, počevši od prijema je bila slaba tačka Srbije u tim momentima. Ušle su u igru iskusnije Jovana Stevanović i Mina Popović, ali je razlika prilična, pa je tako na kraju prvog seta rezultat bio 25:17.

Nastavile su Amerikanke sa sjajnom igrom, u drugom setu su održavale prednost, uspele su naše da se primaknu na poen razlike, ali usledila su dva blok-auta za ponovnu distancu. Amerikanke su uvidele Tijanina plasiranja i bile su spremne za reakciju. Pri rezultatu 16:16 su naše odbojkašice propustile priliku da pređu u vođstvo, a Amerikanke su osvojile tri naredna poena i stekle novu prednost od 25:20 za 2:0 u setovima.

Hrabrije su naše krenule u trećem setu, Bošković je bila sjajna, a napravile su zaokret za 4:7 do 14:9.

Blok je konačno proradio preko Maje Aleksić, ali ni sa druge strane Amerikanke se nisu predavale uspele su da odolevaju napadima našeg tima.

Srbija je  jurišala ka osvajanju prvog seta na ovom duelu, međutim protivnice su osvojile seriju od tri poena, međutim naše su uspele da osvoje ovaj set rezultatom 25:20.

Sjajno su naše devojke ušle i u četvrti set, napravile su seriju od 4:0. Tijana Bošković je dominirala u svakom smislu, napadi Amerikanki nisu toliko siloviti kao na početku, Srbijaje  diktirala tempo i emitovala bolju energiju pa su tako naše devojke izjednačile na 2:2 u setovima.

Velika borba se vodila u taj-brejku, usledio je poen za poenom. Naše devojke su imale 8:5, ali Amerikanke su preokrenule i brzo došle do novog vođstva, imale su tri meč lopte, ali naše su opet pokazale snagu izjednačile su na 14:14, ali su poražene u taj-brejku rezultatom 17:15 za ukupan rezultat 3:2.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()