Bravo, carice: Borislava Perić Ranković u borbi za zlato na Paraolimpijskim igrama

Tim Srbije je do sad osvojio šest medalja na POI

07.09.2024. 11:41
  • Podeli:
borislava perić ranković reuters-66dc1f03b3bf9.webp Foto: Reuters

Srpska parastonoteniserka Borislava Perić Ranković plasirala se u finale Paraolimpijskih igara, pošto je danas u polufinalu u disciplini WS4 pobedila Kineskinju Jing Žou rezultatom 3:2 po setovima 11:13, 9:11, 11:8, 11:7, 11:8.

Perić Ranković će igrati u finalu danas od 18 časova, protivnica će joj biti Nemica Sandra Mikolašek.

Srpska parastonoteniserka je ranije izborila medalju pošto je u četvrtfinalu pobedila Britanku Megan Šeklton rezultatom 3:2.

Tim Srbije je do sad osvojio šest medalja na POI. Perić Ranković je u paru sa Nadom Matić osvojila srebro u dublu. 

Mitar Palikuća osvojio je bronzu u parastonomtenisu u singl konkurenciji, paraatletičar Nebojša Đurić stigao do srebrnog odličja u bacanju kugle.

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju medalju u parasteljaštvu, dok je paraatletičar Željko Dimitrijević stigao do bronze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()