Bravo, Srbi: Basketaši deklasirali Švajcarsku za finale Evropskog prvenstva

Idemo po šestu vezanu titulu

25.08.2024. 13:53
  • Podeli:
oi 2024, basket 3x3, strahinja stojačić, marko branković - 1 avg 2024 - foto Reuters-66ab4ad4c9d1e.webp Foto: Reuters

Najbolji basketaši Srbije izborili su plasman u finale Evropskog prvestva u Beču, pošto su u polufinalu ubedljivo savladali selekciju Švajcarske rezultatom 21:10 .

Petostruki uzastopni šampion Evrope opravdao je ulogu favorita na ovom meču.

Prilično dinamično bilo je od samog starta. Nakon nekoliko poromašaja u uvodnim minutima, usledila je serija pogodaka našeg tima. Stojačić je ponovo bio na visini zadatka - sjajno je razigravao saigrače, a onda i pogodio trojku za velikih 6:1. Imao je naš tim u jednom momentu i velikih 8:2, ali Švajcarci prave seriju i prilaze na dva poena zaostatka 8:6.

U nastavku naši momci preuzimaju stvari u svoje ruke. Barać prekida nalet, a Strahinja Stojačić spektakularnim zakucavanjem donosi Srbiji ponovo četiri poena prednosti.

U nastavku je viđena maestralna igra našeg tima, za sve su se pitali na terenu. Potpuno su zatvorili protivnika, pogađali iz svih pozicija i na kraju zasluženo zabeležili ubedljiv trijumf 21:10. Strahinja je i na ovim meču sjajno vodio tim i pokazao da je apsolutni favorit za MVP priznanje.

Naši momci za evropski tron boriće se protiv reprezentacije Austrije, koja je pred svojim navijačima savladala favorizovanu selekciju Litvanije. Zanimljivo, plasmanom u finale Austrija je obezbedila prvu medalju u istoriji svoje reprezentacije.

Finale je na programu danas od 18.15 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()