Bravo za svestranost: Dejan Joveljić učestvuje na Evropskom prvenstvu, ali ne u fudbalu

Srbija navija za svog pulena

16.12.2023. 08:53
  • Podeli:
joveljic tanjug ap-657d56c312848.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

Koliko vrhunskih sportista znate da su tokom karijere rešili da se okušaju i u nekoj drugoj disciplini ili da jednostavno promene sport?

Ima ih, to je sigurno. Možda je u Srbiji najinteresantniji primer Stefan Stojačić, uspešan košarkaš, prvak sveta, koji se pre košarke bavio šahom, a nakon košarke basketom.

I junak ove priče pripada toj šahovskoj porodici, ali se i dalje bavi svojim "primarnim" sportom.

Fudbalski reprezentativac Srbije, Dejan Joveljić, nastupaće ovih dana na Evropskom prvenstvu u šahu.

Igrač američkog Los Anđeles Galaksija, izvesno vreme važi za najboljeg šahistu među fudbalerima, pa će tako Srbiju predstavljati na Evropskom prvenstvu u brzopoteznom šahu.

24-godišnji napadač, deo je tima Srbije koji broji 31 člana, i prvi put će na šampionatu u Zagrebu nastupiti u subotu.

Time se pohvalio i njegov klub.

Inače, ono što je malo poznato javnosti, Joveljić je na svojoj šahovskoj karijeri dosta radio dok je igrao u Ajntrahtu, gde je radio sa selektorom srpske reprezentacije, šahovskim trenerom Miodragom Petrovićem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()